Monday, May 2, 2011

perangai-perangai manusia yang SUPER ANNOYING!!!

assalamualaikum w.t.b..dan salam sejahtera..

today nak share pasal sikap2 manusia yang aku agak annoying la..(thanks kepade seorang member yang mengispiredkan aku untuk hupdate entry nih)..macam-macam sikap manusia yang kite selalu nya x suke..selalunya sikap yang buruk laa..xde la plak nk benci sikap yang elok kan??

1. PENIPU a.k.a LIAR
yang nih sumpah xsuke...sape suke kalo da kene tipu...aku sekali da kene tipu..cukupla untuk menipu aku..sumpah aku x pecaye!!banyak ke..siket kerr..tu da menggugat kepercayaan aku and aku x kan benarkan sekali lagi bende yang same berulang..pasni kalo orang sembang ponn..aku maybe akan angguk jerr(angguk ambik ati jerr..dalam ati ''sah menipu")..trust me...once kau menipu..ko akan tepakse menipu balik untuk mengkaver ape yang telah ko tipu...and kne tipu lagi..jadi la.."kau tipu2 aku lagi!!"..so..moral of the story..jangan la menipu..kalau menipu demi kebaikan tu xpela jugak..boley dimaapkan bagi menjernihkn keadaan ke..mndamaikan 2 pihak yang tengah berbalah ke xpela jugak...nih da menipu untuk meng 'up' kan diri korang yang sememang nyerr low ape cer kan???as example..
"duit aku sebenanyea ade..tapi aku bukan jenis nak menunjuk2...(dalam mase yang same..MAKAN MEGI)..
aihhhhh..xkn makan sendiri pon berkire.....

2.SUKE CAKAP BESAR a.k.a SEMBANG LEBAT
nih pon lagi la cukup menyampah....orang suke sembang besar..macam die la hebat sangat kan......kalo betul tuh xpe la hebat...nih kalo da hebat dicombine kan dengan menipu jerr baek xpayah...buang karan jerk...xgune pon menyembang bagai nak rak..ko la paling pandai..ko la paling bijak..ko la paling kaye..ko la paling talented....xde gune ponnn..(ko ingat orang suke ke orang riak2 gitu??)...merendah diri tu kan lebih baik...xperlu kot kite bagitaw orang lain kite nih hebat semate2 nak raih publisity and nak mention kat orang lain yang kite nih terer..buat jerr dulu..prove kat orang..automatic orang tahu punye..setakat pakai air liur basi..blah jela!! kalo nak sembang sangat..cakap jela terang2."AKU PON BOLEH BUAT!!AKU TERER DAN SANGAT HEBAT AND AKU TALENTED OKEY!!"..xpaya laa..nak describe kias2..pastu orang kagum orang puji la ko..(sambil tu mata ke atas..tangan ke dada).."TERER LA KO!!"......"EHH MANE ADE..BIASE JERR..ALA SENANG JERR..''....kalo nak orang puji sangat..do something that orang lain xleyh uat..macam terjun tingkat sepuluh tanpe sebarang kecedraan ke..yang memang orang lain xleyh uat..memang kompem ko kne puji oke..siap masok paper or tb lagi...yang penting JANGAN JADIK TIN KOSONG..dats really ANNOYING!!!:p

3. CAKAP X SERUPA BIKIN
nih salah satu perkare yang aku paling menyampah,orang cakap x serupe bikin.mengata orang....yang tukang mengata tu same..as example..."wey...xcantik la baju yang ko beli tu,tah pape..design dy kampung sangat weyh..toksah la ko pakai..." then,next week tgk die beli baju sebijik designyea same...hurmmmmmmmmmm...xkampung ke kalo ko pkai nok???tah pape...