Monday, April 28, 2014

sekali sekala rasa nak update..huahuahua

assalamualaikum..dan salam 1 malaysia....hahahaha
ya allah..bersawang nok vlog mak...aiyakkk...aku nih kalau nak di masuk dalam carta pon..aku letak diri aku dikalangan blogger yang passive...update setaun sekali jekkk....banyak sikit 2 kali....cehhhh..=_=!...boleh letak tahap blog zackzukhairi da nih...tahap pemalas nak update sebab bizi nau2....bizi mende...tu aku tak sempat nak kaji...nantilah aku kaji...

bangun pagi2...tetiba mak cakap..

."mak nak keje...ko off..pandai2 la ko masak sendiri..."....

"ok mak!!"...

yesss anak mak ni memang banyak cakap..kalau di tanya suka mempertikai...mempersoal...tu memang sifat tabie aku sejak kecik...yang mana..kalau aku kena buat sesuatu..perlu tau motif...walaupun itu satu arahan...sebagai manusia yang hidup di planet bumi yang ade demokrasi nih..rakyat berhak bersuara uolls...contoh...

"ika awak kena panjat pokok nyoq!!".....mesti aku akan jawab...

"ehh..nape suh aku plak...suh la beruk..beruk lagi terer..."...gitu laa lebih kurang...

pastinya bos akan jawab...INI SATU ARAHAN!...

takpe beruk...ko bace paper...aku ukas nyoq...

aku ni orang yang payah nak memprotes..kalau dah keje aku memang mendapatkan buah nyoq..aku buat jela..tapi kalau pakai beruk kan lagi bagus,,,gitu larr kesahnyee...maknenye..keje tetap keje...walaupun aku suka mempertikai..tu memang perangai..a.k.a tabiat....at last aku buat jugak...
(_ _)!..orang cakap tak elok mempertikai...tak iklas...abis ko ingat aku suka??aku sebagai manusia yang idup dimuka bumi ni pon tak abis lagi belaja pasal idop...so selagi kita idop..kita kena terus belajar..dan belajar..sampai laa kita dah kertu...n aku masih lagi dalam proses belajar untuk tidak mempertikai...a.k.a jadi kobau dicucuk idung...haaaaa..cenggitu laa kekdahnye...

tuka topik...sebenarnya ni bukan motip aku mengupdate vlogg nih.....ade kesahnye...sape yang kenal aku...aku nih memang seorang yang mementingkan persahabatan...dan jenis aku pulak..takde istilah puak dalam persahabatan..dengan semua orang aku boleh masuk..dan pantang aku bila orang buruk2 kan kawan2 aku....kalau betul pon dia kata...aihhh diamkan jela.....semoga aku tak jadi salah seorang yang mengutuk tu...tah2 orang kutuk aku kat belakang lebih dari tu..allah hualam..

tapii....takkan kita idup nak bergantung dengan kutukan orang..meanss..takkan ko nak amik kira semua benda yang orang kutuk???dia nak kutuk..biarlah...sebab ALLAH BAGI KELEBIHAN kat dia...samada nak jadi tawaduk atau riak ITU PILIHAN DIA....kalau allah bagi pangkat...nak bersikap merendah diri atau meninggi diri..itu hak dia...kalau allah bagi bakat..samada nak bersyukur atau menyombong sebab orang lain takdek..itu hak dia...kalau diberi kuasa..samada nak membela atau menindas..tu hak dia...kalau allah bagi kekayaan...nak bersedekah atau kumpul??tu hak dia....mungkin boleh bawak masuk kubur harta tu kot...lantakkan.... yakin je satu perkara...KUASA ALLAH S.W.T....tiada tandingannya...YANG DI ATAS TAK SELALUNYA DI ATAS....BILA DAH TERLALU TINGGI..INGAT..KALAU JATUH PASTI SAKIT....jadi..sudi2kanlah berada dibawah...kata orang lebih selamat..walaupun orang yang berada lebih di atas boleh je nak pijak kita kalau depa nak..tapi ingat...atas ke bawah ke...idup ni sementara je...mati itu pasti...lenla...ko makan ubat suh panjangkan hayat pon..belum tentu esok ko idop lagi...kalau allah nak tarik nyawe tu..anytime..anywhere...sooo...ubat awet muda..panjang umo tu toksah laa caye...kalau orang promote kat aku..memang aku tanye laa..awk boleh kompem ke esok saya idup lagi??cenggituuu...dah bercakap pasal ubat pulak...

pepagi lagi celik mata...ade orang cakap kat aku...statement yang aku buat...same dengan statement seseorang...OMAIGODDD!!...mungkin jodoh kami kuat...;-P...dan dia menjadi mangsa sebab dia dengar statement yang orang lain sampaikan tu....CHOPPP!!aku nak tanye...mane artis yang mule2 kuarkan ayat NO KOMEN??!!....aku nak suggest dia...ko paternkan ayat ko tu..daftar HAK CIPTA MILIK...kalau ada orang ciplak ke..tiru ke...senang2 je ko boleh saman wehhh...ramai kot artis cakap NO KOMEN...satu ayat cas 1k..omaigoddd..omaigod!!kaye nok...tu kekdah nak kaye cepat...kalau ko tanak orang pakai ayat yang same...daftar HAK CIPTA MILIK...dah salah aku pulak nak terinspirasi pakai ayat same dengan ko...SUSAH JADI ORNG PANDAI NI...haiyaaaaa...anyway...aku mintak maaflah kawan ..kalau ko jadi mangsa sebab hal aku...takde niat aku nak mendajal ko..apetah lagi nak kaitkan ko..itu sume kebetulan...kita orang pompuan memang ade 6th sense..tapi aku rase aku takdek bende tu..memang ape yang aku tulis tu takde dipengaruhi oleh sape2...melainkan pakcik aku..ng abang aku akan cakap...BILE TIBA TURN NAK BAGI DUIT RAYA...ayattt same jekk dorang pakai...nyampahh aku!!...and aku pon cop mende same laa kat dorang...KEDEKUIT TAIK IDUNG MASIN.....nasib ko laaaa jadi mangse kawan....bukan aku nak lepas tangan...tapi aku memang mintak maaf...takkan aku nak gune bahase lain..kita duk malaysia pakai bahasa melayu...ayat pon same lahhhh...dah susah aku nak cipta bahase baru..takut orang tak paham pulak....tetibe aku nak guna bahasa uganda...mauu kena lempang berapi pulak dengan membe2 lain...haiyaaaa..susah susahh....


bab makan cili pulak....aihhh susah laa aku nak cakap mende ni...kalo ko tanak pedas..sape suh ko makan cili??!!!...kalau ko rase menyampah..apsal ko pegi baca??!!!...dah salah aku jugak ko nak sentap...padahal...kat muka bumi ni..beribu orang bace..apsal ko nak terase!!!why??why??why??kalau takmo pedas..jangan makan cili..kalau takut sakit...jangan men wrestling...kalau takut hantu....belajar bace ayat kursi..gitu..takkan tu pon nak ajar...aku tak cakap ko pon ko nak terase...beranak bulan mengambang ke ape??? nak emo nak sensitip lelebih...kalau ko bukan macam kenyataan yang aku keluarkan tu..toksah la terase..dah ko nak terasa... aku pulak salah...DAH SALAH AKU PULAK HATI KO TERASE??!!..kalau tanak terasa dengan orang...jangan bekawan...lumrah la idup..macam2 orang ko jumpe..macam-macam orang ko kenal..takde sume nak jage ati ko lahh...aku sendiri tak sempat nak jage ati aku..asik sentap je...ade pulak aku meroyan dekat orang lain...ade ke??HADOOO??



LAST BUT NOT LEAST....memang manusia ni ramai yang prejudis....akan berat sebelah...dan bias pada orang yang depa tak suka...bila dah tak suka..menda2 kecik...ko korek jadi isu...YANG BAIK KITA NIH DEPA TAK NAMPAK...YANG BURUK KITA BESAQ KUMAN PUN DEPA KATA NAMPAK JELASSS....YANG SALAH SENDIRIK PULA...MACAM DA BUTA MATA NI...KATA LA APA PON...DEPA KATA ..MANA??MANA???

                                  
yang paling best..p highlight masuk PAPER nuh...macam tabloid2 politik tu laa...ade ke mende elok dia p canang kat tabloid tu pasal kebaikan lawan dia??takdekkk...meh aku nak ajar ko politik sikit....NIH POLITIK TAKDEK ORANG MENYAMPAH PUNYE..yang kuning...yang biru..yang ijau..yang pepel..sume boleh ikot...NI KAEDAH ORANG MUDA LAAA..ko..toksah laa pakai KAEDAH ORANG TUA tu...outdated u know??what if....lepas nih...puji2 laaa lawan ko tu...tak payah ko nak highlight keburukan dia...tapi ko highlight jugak mende baik yang ko dah buat....contoh...

saya tengok hebat laaa CIK A tu kukur nyoq..laju je dia buat keja..ishhh hebat betul...saya nih..kalau nak buat macam dia memang tak boleh...tapi saya pandai mesin kelapa je...senang sikit...tapi terserah encik laa...nak beli kepala saya ke..nak beli kelapa cik a ke...same je mane2 pon...:)...

haaaa..nampak tak permainan dia....bia orang menilai...tak payah ko nak nilai sendiri..ko nak kutuk orang tu,,,nak tuduh orang nih..takut salah..da jatuh kepade pitnah...oiiii..berat pitnah tuuu...macam membunuh 1k umat ISLAM....errmmmmm...kalau ko dose sikit xpela nak pitnah orang...tapi kalo dose sendiri da banyak..renti2 kan laaaa...buat susah ko je kat akhirat nanti...pasal orang ko masuk neraka..tak ke naye ko....same2 la kita insaf...aku pon takdek nak carik pasal dengan ko...tapi mende takdek kene mengene ko pon ko da nak terase ape aku boleh buat...dah cara SEL-SEL OTAK KO BERHUBUNG MACAM TU..takkan aku nak marah kepala hotak ko...dah hati ko tak suka  aku..takkan aku nak menyalahkan hati ko...MEMANGLAA KALAU ORANG DA TAK SUKA...KO BUAT APE PON TAK KENA...plus2 lak kalau ade yang menambah2 kehangatan...umpama minyak tanah...kalau istilah kita nih..yang keja mengasut ni SYAITAN je yang suka hasut pandang kepada keburukan..lakukan kejahatan..tabur pitnah..mengadu domba....jangan laa kite menjadi setan...setan kat muka bumi ni da banyak...tak terkira...jom laa kita insaf...henti2kanlaa bergaduh..menuduh..melaga-lagakan dan menyusahkan orang...JANGAN SAMPAI AKU SAMAKAN KO DENGAN IBLIS PULAK....mak aku tak ajar cenggitu...tak baik.....


ok laahh..da abis dah aku membebel..taun depan pulak la aku update balik...

p/s: jangan kate aku cakap orang bace ni setan pulak sudahlaaa...aku tak cakap sape2..aku nasihat je....ok..NASIHAT...

Tuesday, August 20, 2013

rayer yang tragis!!sangat2 tragis...(sile sediakan popkon dan tisu)

hallooooo..assalamualaikum....haaaaa...ade mase lapang..boleh nak hupdate belog kannn...uollsss....aku da takde arah nak dituju da nih...terpakse laa..aku bercerite..berpokpek2. kat sini...aku tak perlukan kefahaman korang untuk paham cerite aku...cukupla sekadar buat aku rase release....hek3

u know what..dis is the most terrible ever2 of raya..(hamek...speaking kelaut)....kompem malu besar cekgu bahase omputih zaman skolah dulu nih.....kepedihan kali nih tak cukup aku nak gambokan disini..so..memang takde gambo..jadi korang bayang la sendiri....

beberape hari sebelum nak rayerr...aku PUTUIHHH CHENTAAA.....mase bile aku berchenta..aku pon tak taw!!yang pastinyee...bende tuuu menyebabkan aku frust menonggeng....memang demmmm..sangat tetonggeng.....yilekkk...yilekkk..yilekk..(lagu kosong versi tamil).....tapi aku yang NAK sangat...sape suruh??!!...and phase tersebut belom habis lagi...maksudnye..sampey sekarang...belum abis edah lagi...masih lagi berkabung....hua3..ituuuuuuu belum cukup mengecewakan....

kononnye dihari rayer pertame..ingin membawe hati yang lara...pegi beraye jauh2...sekali hamek ko....kene langgar ngan budak2 mat rempit...jahanam sebelah kreta mak aku!!!sobs2....YA ALLAH....cubaan ape lagi yang dikenakan ke atas aku....T_T...mase eksiden tuuu..aku takde pikir lain....pikir kena marah dengan mak....pikir rabak duit aku...pikir camno aku nak keje??dah la aku balik keje malam2 bute.....mase tu la baru aku nak bayang...(kalaulaa aku ade laki........=_=!)....baru putuih chentaa..camno nak ade laki??!!

budak yang tengah bersepah tengah jalan..sampai tertanggal seluar tu..aku abaikan....malu dowhh!!...bukan takde perikemanusiaan...da salah korang...pastu aku nak menanggung!!puiiiii!!
datang pulak pakcik kpd budak2 pembonceng..datang2 pulak nak memekak...cakap salah aku...salah aku...salah aku??!!..what the heck is this!!!....pastu boleh pula mintak nak claim duit ubat dengan aku??!!..mase tu dengan pikir besok nak keje ngan hape....nak cekau mane duit...mak punye kuase bebelan....dengan provokasi dari pakcik yang memekak2 tuuu...aku rase macam nak tapak aje muke pakcik tu kasi diamm.....hmmmmmmmmm....aku nak repot tak nak kasi pulak...nasib bapak budak sorang lagi..reti cakap baik2 dengan aku...ikotkan aku...memang aku gelek pakcik takdi dengan keter...lebih2 pulak dia...cakap..jahanam sikit..takat tuka pintu..100 lebih??!!puiiii laaaaa....EMOSHNEL PULAK AKU!!...

sikit???pacik tu kate sikit????..kalo mak aku nampak kompem pengsan nih....

bende da jahanam aku nak buat ape??anta wokshop laa...hape lagi...ulang alik la kau pegi keje naik moto.....n sampai sekarang..naik moto..aku rase..sebulan lagi aku naik moto pegi kejerr...jatuh peranakan aku....mau taknye...da la jauh!!jalan pulak...bertampal2....da macam muke berjerawat batu...ko tampal cover dengan concealer....haluss muluss kerrr???...da macam naik kude pulak rase nyeee....tolonglaaa..kasi jalan cantik sikit....biala jalan raye secantik awek2 kelantan...bolehhh??

jalan da ghupe ini??sedap ke ko nak sprint???puiiii..marah sama jalan..asal odoh nauu!!

cakap pasal cantik...takde la aku nak cakap aku ni cantik..tapi ape pasal gambo profile pesbuk aku di share2 dalam page awek2 hot???!!whyyyyyyy??!!!....membe aku cakap....gambo tu memang cantik.....tapiiiiiiii.....komen tu cantik keee??komen negatif banyak laaa..termasuk laaa dengan komen2 pedengki2...dengan yang gatal glebek....u know gatal glebek??....tak tawu sudahh!!..dushummm2!!

deyy..padayappa....dushuuum2!!

wooooo...ini raye memang teruk ponn...dalam nak merawat hati yang sudah luke cedera parah akibat chentaaa...macam2 pulak dugaan??!!...orang katerrr....kite memang boleh belakon yang kite sangat la fine....tapi...dalam hati..mau letop2 rase...kena pulak scroll kat pesbuk..melihat kau bahagie bersame yang lain....sentap mak nak oiiii!!

yang paling mendukecitekan..insan2 yang penah aku admire di zaman kanak2..alam remaja...senang citer..insan dalam list nak buat calon laki.....dalam 10....tinggal sorang je lagi yang single and available....sumerr da betunang...berkahwin..berchenta sejak lepas rayer nih....kenape mesti FAHRIN AHMAD!!(walaupon die menari agak buruk..aku tetap admire beliau)...takkan aku nak pegi ejas fahrin ahmad???....dalam kamus idop aku..takde istilah aku yang pegi adjust nih...payah nih...umo da meningkat..camno!!..haaaaaaahhhh dengki2!!

aloo tomeyy2 tgk beliau menari..hak3

mengapa beliau shj yang masih single????ouhhh why????



p/s:aku tengah emoshnel...sekian....


Tuesday, February 12, 2013

kisah KENYANYUKAN melampau

korang slalu nyanyuk x???ke aku sorang yang mengalami masalah kenyanyukan melampau nih....
aishhh tapi xde la sampai tahap aku lupe name sendiri and semayang magrib ade brape rakaat kan....dipendekkan cerita ku ngaku lah aku memang pelupe and nyanyuk...tapi xdela tahap kritikal macam tahap orang2 tue yang xkenal orang and xigt nak kencing or nak berak...

faktor2 kenyanyukan aku nih masih lagi belom dapat dikenal pasti..yang pasti bukan sebab aku makan semut atau makan banyak kepala ikan...sebab stiap kali aku minum air aku pasti akan korek2 air aku untuk memastikan air yang aku minum tu bersih lagi suci...n aku memang xboleh makan kepala ikan...aku kesian tgk muke ikan..hahahaha

contohnye last week...sorang rakan sekeja aku nak pinjam id aku..sebab die nak akses kat pintu...aku pon tercari2..dalam beg..ats meja...bawah meja...kompius...gelabah..sebab xjumpe...lastly die cakap...jangan laaa buat2 nyanyuk camtuh...xseswai dgn muke....sebab aku gantung id aku kat leher...tapi itu bukan tahap kritikal lagi.....

last week jugak aku temenung dalam bilik..sambil memikirkan masa depan...sambil tu aku layan2 mata laaaa...bayang golek2 kat bukit ngan amir khan...da ngantuk..aku pegi ttup lampu.....da nguap2 macam kuceng...mata pon mulela nak berair...nak gosok mata ada sesuatu yang menghalang...aisshhh..bole pulak lupe nak bukak spek mata...har3....

dan takdi...masa aku nak pegi keja..da siap2 cun2...aku pon reverse kreta kua dari pagar rumah...sambil mikir..asal la tingkap nih blur semacam...aku tarik viper..sembur2 sikit air sabun kat cermin kreta tuu..tetap blurr lagi..xpela...aku pon hidopkan viper..walaupon ujan xdela selebat mane ponn...da sampai dekat simpang nak keluar dari kawasan rumah...baru kusedari..yang aku xpakai contact lens...hahahahaha...sekali lagi kebengongan melandaaaa......aku reverse kreta balik rumah...tekejo2 carik spek mata....nak pakai lens kompem xsempat...cari punye cari dah xjumpe...mulela nak meroyan nak mebebel sorang2....skali...spek mata dah ade kat tangan...aku da bawak masa masok kreta sebab nak drive malam2 memang aku standby pkai spek..takot silau....

sioooooottt betoiii.....

Monday, February 4, 2013

berpindah ke planet baru...

uolsss..da lame x hupdate blog an...(bajet ramai viewers lah khennnnnn...)

tu laaa.....aku nih staun due kebelakangan nih..sebok mencari rezeki untok anak2 sampai xnyempat nak menghupdate blog..atoiaaaiiii...aku pon rindu nak membebel sensorang...tapi apekan daya....kekangan masa..hohoho..(bapak skema ayat)

F.Y.I...aku da balik kampung...kembali menetap di bumi kelantan yang tercinta...da x duk KIEY IL tu haaaaa...xboleh masok jiwe katenyerrr la khen....

kerja pon telah bertuko....sebelum ni keje ng company GERMAN.....skunk jadi kuli batak di institusi kerajaan...bunyik macam best la khennn keje kat GOMEN nih haaaa....hakikatnya...aku sajerr yang tahu...hahahahahah...

kalau di ikotkan...facebookers yang dah friends dgn aku tawu la kot aku skrg kat JABATAN PENYIARAN NEGERI KELANTAN....a.k.a RTM....and masin mulot membe2 kat pat keje lame....jadi DJ mak nak oiiii....laen yang mak harapkan sebenarnya..hahahaha

macam senang kan keje DJ....pokpek2..macam hobi aku dimasa lapang...tapi ini sudey jadi laennn....mak kalo ngumpat memang laju mulot mak nak oii....non stop..xde noktah...tapi dalam rudio...nak aku bercakap 120 patah perkataan seminit...hapah pon korang xkan paham....katenye mak aku lah kan....macam bertih jagung.....laju semacam....susa wey nak ubah tebiat ko yang da ko amalkan sejak dari zmn kanak2 riang lagi....nak cakap perlahan..

hidup aku sentiasa berjalan dengan pantas...dari drive keta..ride moto...bercakap..berlari..semua laju...yang lembab pon otak aku siket jerrr...

aku pon malu nak ngaku jadi DJ...kunk da buat salah...malu mak nak oii...keje aku da la bejuta yang medengar....kunk kalo da salah..kan malu...orang cakap ape nak malu...biase laaa...orang normal pon boleh gagap...ini kan dalam radio..ko nak buat 3-4 kjeje serentak...(aku kan ego...xnak la nampak bodoh sgt bile orang mendengar aku).....

hmmmm..nanty la aku sambung balik...lost idea...hahahahhaha..kbai...:P

Wednesday, February 15, 2012

wat de suwey wey day!!!!

AMARAN: entry kali nih ditulis dgn pnuh rase bengang....ekceli....heartless

hari ni very2 the suwey.....after slot punchcard...aku dengan muke penuh cun melechun...poie la ke kantin...dgn harapan nk mengFull kan tembolok yang meraung2 dari dlm bas lagi...so dengan gelojohnyea..aku cedok nasik goreng yang penuh dgn sayur...huh..n teh ais...(gilerrr..6.30 pagi bute da baham ais)...sekali aku suap nasik belaukkan hot dog...pergggghhhhh..tawar...padam terus selere..huhuhu...nasik sepinggan tuh..aku telan 2-3 suap..abis hotdog....balik la ke lab..coz tiap2 pagi ade briefing...

so kontiniu laa keje cam beser....kebetulan mase briefing...da ade info katenyea arini kol 11..ade latihan kebakaran....kol 11 tuh...xtahu laa kol 11 bape menet kan...abis round section yang aku jage...tetibe asew2 nak tekuchil plak...aku pon pegi la menyangkung kat tandas...tetibe tengah menyangkung....bebunyik pulak alarm kebakaran tuh haaaa...nk stay..nnty kne usung ng stretcher(hukuman bagi orang yg xkua dr kwsn latihan kbkrn)..aku bangun la dgn gopoh gapah..nak sarung seluar jeans skinny aku tuh...tetiberrr..pluppppppp!!!..allah...compact powder aku masok lubang jamban(aku letak kat poket belakang.)..huhuhu..baru jer beli...nasib baek bukan nset aku yang jatuh..huhuhu..T.T..

smpai jer kat kawasan berkumpul...manager aku da marah2.."knape lambat???!!"..awak taw x awk bole mati terbakar....."huhuhu..xpasai2 kena marah...huhuhu...setannn!!!!

xpe2..kontiniu balik keje...dgn penuh rase rajinnyea..aku ot laaa....melengkapkan 12 jam waktu bekerja sehari...ahahahah...bekerja laa aku dengan penuh rase rajin nyea...

sharp pukoi 7..eehhh..da kbtulan hujan..aku dgn sronoknyea mengangkut 'harte" company....sbb xde spotchek ujan2..aku hankut sumbat dalam beg...berat dowh beg aku!!!...sampai la ke plaza tol taman dato' harun...jammed gileww babie...huhuhuh..nih kalo tunggu aku ase kol 10 xsmpai umah lagi aku nih...aku pon decide la ng akak satu dpartmen ng aku nk jalan kaki....gilerr jauh..nak kol abang ipor aku..nset mampus pulak.....daaa jln2 kaki spnjang highway..aku langkah2 seme divider..masok la kwsn prumahan ..nampak pulak supermarket...singgah luu..beli sardin ng canned mushroom soup..smbung balik jalan kaki...yang jauhnyea 2km dari umah aku....da bjln sparuh jalan..beg yang penuh harte karun tu trase mcm beras 10kg...bli pulak tin2 mknan yang berat..haissshhhh...wase mcm londeh tangan haaaa..

8.40..akhirnyea smpai laa ke kwsn flat aku dduk...hahaha..smbil shenyum2 kelat..tetibew...kong2(anjing)..kejor aku!!siallll..


da la syelipe jepun aku nih da hauss...mau tergelincir aku nih..huhuhuu..da jauh siket kong2 tu pon blah...smpai depan lif...mak aihh..penuh minah indon western digital....(ya allah...bengongnyea indon nih...lif kau 1 jer siallllll...)..da begasak2 pulak ng indon..nyaris tin sardin nih singgah kat muke bebudak sial tuh....akhirnyea smpai lee ke rumah ambe...

sunggoh damn n suwey hari ini..huhuhu

Tuesday, January 3, 2012

kenape orang lelaki nih seorang yang pelupe???

aiiii...heppy2..new year u'olls...da lame an ak x hupdate belog...fans2 aii mesty windu same aiii(kalo ade laaa..huhuhu..T.T)...tengok tajok belog aii kat ats tu mesty da excited nak bace belog aii kan???hahahahah
mood:perasan...~_~(mata ke atas..tangan ke dada)huahuahua..

based on kajian ai la kenape orang lelaki ni sangat pelupe..ekceli ai nk refer lelaki tu... sebenarnyea lelaki tu  pakwe ai..(xheran mengate dy..dy x bace beloggg ai)..hahahhaah..(ya allah selamatkan hambamu ini...aminnn!!)tapi ase2 nyea ...mostly lelaki memang pelupe..bukan dy ajerrr..contoh yang paling dekat sekali pakwe aii tu laa..dy memang susa nak ingat something yang simple2..katenyea..banyak bende penting yang die nak ingat...dy punye pelupe tuu...sampai bende simple..mcm besday aii..no plate kete pon dy xberape nak ingat..(aii pon da redha dengan kelemahan die tu..^^!)

ape yang ai ase bole menjadi hipotesis kenape pakwe aii seorang yang pelupe bukan lah kerane mase kecik2 beliau terlalu suke makan semut o biskut sarang semut...(hipotesis sebelum ni salah laa maknenyea..)aii rase beliau jadi pelupe sebab beliau terlalu kerap maen bola...sebab tu beliau jadi pelupe...

KENAPE BOLA MENJADI PUNCE LELAKI MENJADI PELUPE??

semalam aii teman pakwe aii g maen futsal...aii tengok dorang maen tu kan mesti ade menanduk bola..aii rase tu la puncenyea kenape beliau menjadi pelupe...otak begegar...hahaha..n surely...mostly lelaki suke maen bola o futsal...tanduk bola tu da routine da dlm game tuh..so memang tu la reason mengape lelaki menjadi pelupe..kalau nasib malang..lelaki tu da lupe dy ade makwe..sebab tu ade makwe sampai 2-3..sebab lupe da ade makwe sorang...hahahaha..

and....................baru laa aii perasan...peminat bola nih mostly lelaki la kn???no wonder laa dalam tv..kalo tayang match bola..part gol tu dorang repeat sampai 5-6 kali....sebab lelaki mudah lupe..so nak bagi dorang ingat moment gol tu..jenuh la merepeatnyea...kalo aii tengok bola..ai pon pelik nape dy repeat2..rupe2 nyea....dorang da sedar bende nih lagi awal dari aii..hahahaha

p/s:ladies....sape setuju sile angkat ibu jari kaki!!^^"

Monday, August 1, 2011

puase ohh puase...^^

assalamualaikum wtb..

1 ramadhan dah pon menjelma....hehehehe...perasan x???bulan pose nih kan..dy punye atmosphere dy smacam jer an...nikmat dy tuh laen jer...nikmat lebey kot..sebab da xbesesak dengan setan kat atas muke bumi kot...

story punye story nak share  la experience moments 1 ramadhan dari kecik sampey aku da tue bejanggut nih haaa...(ade janggut ke??)

aku stat pose mase aku umo 6 taon...mase tuh kat tadika..mostly bebudak kt skolah xpose pon...mase time makan..aku tengok jela depa makan dengan penuh syahdu..xjeles pon...hahaha..duit rayer punye pasal...mak cakap kalo pose pnuh..shari dapat singgit..tapi aku kan bebudak...mane mampu nak pose penuh...aku pose 15 ari aje mase tuh..ary rayer mak aku kasik laa 5 ringgit...pose 15 hari dpt 5 rnggit...(mak aku tipu)..tapi aden aku kesah..5 ringgit bagi bebudak hingusan macam aku pade mase tuh..macam dapat 50 ringgit oke..banyak tuu..rayer uma org kaye pon dapat singgit jer mase tuh...

mase aku derajah 1..aku sekolah petang...mase tuh ponn ramai giler budak xpose...membe2 abang aku yang derajah 3 pon xpose..memang xmalu oke...aku punye dugaan tuh tuhan jer tawu...da la dorang minum air sirap 10sen sglas dpn aku...air batu pulak tuh..huuuu..sabo jela..da la pegi sekola jln kaki jer..smpai kat kwsn uma..mrangkak doh..(da la beg skola besar dari badan...mcm tortoise kot mase tuh)..then sampai kat uma...maen la petang2 ngan kwn2 kat uma...maen ngan gugurl,elin dan laen2 lagik...(gugurl tuh dak cine..bapak die baba nyonya)..ingat lagi first day pose..maen kat pokok belimbing tok wan (ayah kak ida)..jiran aku..nampak la buah belimbing masak..perghh..mleleyeh air liur..da terpetik pulak..mintak la ngan cik nab(bini tok wan)..pastu pegi kat umah gugurl..sowh mak gugurl potongkan buah tuh..hehehehe da dy potong cantik2 jer belimbing tuh..aku ngan ain..ngap laa..baru skali gigit..gugurl pon cakap.."awak xpuase ke??"..ptuiiiihhhhhhh!!!brrrrr..besembur...hahahahaa..(lupe doh pose)..maka..sebjik belimbing yang masak ranum tuh..seme dimakan oleyh gugurl..aku ngan ain..bekumur2 dengan penuh rase kesal...hahahahahahampehhh!!!

mase kanak2 pon...ade gak menyetan blakang mak..hahaha..xpose..xpose pon..curik makan chewing gum kat blakang tangki uma jer..sekeping...(xbebaloi lansung..makan tuh jer xpose)