Thursday, September 23, 2010

ciri-ciri lelaki idaman saye.....

sesungguhnye seorang manusia x penah larik dari keinginan untuk berkeluarga..hidup berteman...berkongsi kebahagian,suka duka bersame orang yang dicintai....(NI SEME GARE2 DAK2 NI TUNJUK VIDEO PERKAHWINAN FAIRYTALE....TGHOS GHASE NAK KAWEN!!!!)....hehehehehe....so kat sini saye ctatkan ciri2 lelaki yang aku carik untuk wat laki...sape ade kriteria???sile2 isik borang..wahahaha.....



**********************************************************************************
no 1. yang tahan dengan perangai aku yang


cukop allergic dengan lelaki yang

  • kunun2 manje...(gedik)
  • pengotor
  • kepale otak kunen
  • baran...(kalau dapat yang baran..perang dunie ke 4 la kalau bertemu baran aku)
  • merokok depan aku..
  • mulot xde insurans(celupar)
  • penipu
n0.2.....pandai masak.......

yang ini aku suke sangat..sebab baru la same ng arwah abah aku....pandai masak!!!!!orang pandai masak is romantic...aku penah dengar satu ayat dari magazine (CINTA BIASE:beri makanan yang enak2 kepada orang yang disayanginye...CINTA SEJATI:sanggup sediakan makanan untuk orang yang disayanginya)
lagipon..same macam aku..aku suke masak and makan...so kalau orang 2 pandai masak..kan romantik 2..masak same2...tolong-menolong kat dapur...hehehehehe

n0.3....membahagiakan...

ini yang paling penting...xkire ape pon....walau x pandai masak...kalau membahagiekan y not???aku perlukan orang yang membahagiakan aku..kerana...bahagia itu satu yang sangat indah... ciri-ciri orang yang boleyh membahagiakan:-
  • who always make me smile..
  • always ade bile diperlukan..
  • bersame ketike susah mahupun senang
  • yang memaafi bile kite buat salah..
  • yang mengajar kite menjadi orang yang lebih baik...
  • tidak pernah under estimate orang..
  • x judge orang sesuke hati..
  • memahami
  • mencintai kite ape adenyea...
  • menipu kerane menjage hati(kalau aku xyah tipu sebab teros terang is better)
no.4...x poyo!!!

nih pantang.....lelaki poyo???poyo ertinyea..selalu kelihatan bagus..
memang la kite suke orang yang bagus..sometimes..it will look fake....so..y not just be yourself...because people are not perfect....kalau ade kekurangan 2...biaselah...nih menipu orang dengan berlagak boleyh...anything he can do......kalau sebelum jadik teman idup menipu??lepas kawen????jdi diri anda agar orang laen dapat kenal anda seperti yang sepatutnye....


no.5..penyayang...


  • suke budak-budak(pandai maen ngan budak2...jage budak2)ciri2 suami yang bagus...sebab isteri sibuk urus hal rumah tangge..laki kene jage anak..hehehehehe
  • suke kan binatang...orang suke binatang adelah orang yang penyayang....
no.6..xde hobi2 yang kebudak-budakan seperti:-
  • suke layan kartun
  • suke maen game(p.s...game komputer)
  • suke kumpol toys or gadget
  • suke kumpul mengumpul(takot suke kumpul binik)
no7...yang taw ape yang aku suke n aku xsuke...

orang yang macam ni betol2 care psal kite..taw ape kite suke n ape kite x suke...ambil tahu dan caring is penting rite???

no.8....biase dan mempimpin ke arah kebaikan
aku suke orang yang biase..sederhane dalam segale sudut..rupe..perangai...dressing..lifestyle..XSUKE LELAKI YANG OVER!!!

No.9...NORMAL!!

bukan gay or biseksual!!!menjamin keturunan yang berkualiti..hehehehehe

no.10...beragame dan bermoral

ciri penting bagi melahirkan sebuah keluarga yang bahagia dan berakhlak...

********************************************************************************
ni ade la ciri2 lelaki yang aku carik...sape2 yang ade sikit2 ciri2 yang aku suke...sile2 lah asah perkare tersebut...mane tahu ade jodoh...hehehehehehe

p.s:ni seme gare2 video xdi!!!!

Tuesday, September 21, 2010

biler kapel...........

entry malam nih ade mood loving-loving siket...ahaksss..aku nak becakap pasal chenta!!!!(layak ke???)
anyway....aku ade la siket bende yang nak dikongsi kan.....

biler dipiker-piker balik....ape pekaghe-pekaghe yang patot ade biler kapel????

JOM KITE TERJAH!!!!!

pertame.........................

Panggilan manje...hehehehehe...antare contoh2 panggilan manje yang penah aku dengor....(PAPA N MAMA)..
(BIEY N BABY)..(SAYANG/CAYUNK)...(AWAK N KITE)-yang ni kompem panggilan law kapel dak skola rendah..
AWAK ng SAYE da jarang2 nak dengor skunk....da maju siket panggil I...U...wahahaha..pengaruh barat sunggoh...


kedua............

SMS bunge2.....yang penting mesti ade sms yang berbaur ayat bebunge...kadang2 forward dari nset membe2..semate2 nak anto kat balak...o chikaro memaseng...perghh...xleyh blah...
ending mesti......I LOVE U.....MUAAAAAAAAHHHHHH..........hehehehehe

ketige..............

gayut.........ni kapel yang baru2...kalau da begayut.....tengok port mane depa duk lepak...kalau kat katil..memang sampai terpulas2 bucu bantal...kalau sambil pintal-pintal rambut..smpai kusut n kerinting rambut.....n kadang-kadang..smpai cair taik telinge....(nset bepeluh)..
yang dasyat lagi student hostel yang gayut kat koridor....(satu kampong leyh dengar dy begayut)...
kadang-kdang..nak menimbulkan suasane ghomantik...........cakap abes2 slow......konon romantik larh 2...hahahahahahah...

keempat...........gaduh n merajuk....

nih element wajib yang mesti ade dalam hubungan percintaan..kalau xde...aku x taw nak cakap ape....yela....kalau da gaduh..nak tinggal sayang kan...kene la pujok.....jenuh la hang memujuk...hahahahaha
kalau popuan 2 senang nk pujuk..da name hati lembut..
lelaki payah je biase nak majok..kecuali kalau sek gedik la....memang majok jugak..hahaha..tapi lelaki x panggil 2 merajok.tapi..fed up...

kelime.....dating..

....dating????ini....payah nak elaborate...tapi biase..da dating 2 mesti nak makan-makan....nak minum-minum...nak suap2 kan..so lokasi....KEDAI MAKAN.....hehehehehe..kalau pompuan...makan mesti abes sopan...sendawe xbebunyik...tapi kalau kat rumah..sendawe..macam dugong baru pas telan sekilo halia...huhuhuhu
kalau lelaki..seperti biase....kool n sempoi..n yang keluarkan duitnye...mesti lah lelaki..kalau pompuan keluar duit sekali sekale 2 xde hal.........tapi kalau tiap2 kali keluar popuan yang bayar..lelaki 2 patot dengar lagu melly goeslaw-dimana malumu...huhuhuh

keenam-adiah.........

yang seronoknyer...dapat adiah weyh...pakwe o makwe bagi sebagai tande kenang-kenangan.....biler rindu..bleyh arh tatap..o peluk biler rindu.....n paling best..biler putos seme nak buang...rugi2........(baek amek)hehehehehe

ketujuh...air mata.

bile putos............o gadoh..seorang wanita akan keluarkan air mata....(senjate weyh).............kalau lelaki yang keluar air mata????....ang boleyh kawen n die ek....hehehehe..memang die betol2 sayang kat ang......


kelapan...pantang larang...

aku dengar......orang cakap....kalau kapel..jangan kasi adiah baju..nanty x kekal............kasi adiah perfume pon x boleyh....mane ntah datang pantang yang karot marot nih....ahaaaaaaaaaaaaiiiiiiii..

p/s:best ke x best kapel nih haaaaaaaa????

Monday, September 20, 2010

alkisah..toiyeeeeeebb

alkisah maka tersebutlah kisah...cik ika x dapat melelapkan mate kerane terkenang kan bantal busuk beliau yg berkaler biru dan berbulu2 itu...maka beliau meluahkan nya dlm entry kali nih...

*********************************************************************************
mase kecik2 kan..arwah abah slalu citer antu tyme black out...mse citer 2 mesti duk ngadap lilin then abah bwat la memek2 muke ala2 seram.....

mase 2...klo dgr bunyik kentot pon leh menjerit mcm dgr suare antu...sbb takot sgt......(ghase cm bingai pon ade law ingat2 balik)

********************************************************************************
alkisah...

ni citer versi arwah abah....
zaman dulu2 ade seorang tukang kayu..keje dy carik kayu lam utan.....
satu ari 2..die tgh kutip kayu..tibe2 dy tibe kat 1 simpang.....
pemuda 2 pon pilih simpang yang kiri...nsib baek kat simpang 2 banyak sgt kayu....
tibe2...die terserempak ng pompuan cantik...wangi sangat....
pompuan 2 pon gode2 la pemude 2..ajak pegi rumah n ajak makan...
umah pompuan 2 cantik sangat..n makanan sume best2...
ayam golek....mee jawe.....air sirap...
kenyang2 makan pemude 2 pon tido...sedar2..beliau ade atas kubur...
kat bwh pokok tepi kubur 2..ade katak panggang..cacing lam tempurung n darah dlm cawan buluh.....
tetiba llaki 2 mcm kompius..pompuan cantik 2 pon datang..tetibe pompuan cantik 2 jadik hodoh n kejar pemude yang larik lintang pukang...........larik2 x jumpe jalan balik.........lepas 2...


aku x taw sambungan dy sebab da terlelap....adesss...ruginye...

-tamat-

kalo ikotkan citer nih x seram mane pon...tapi nape lah mase 2 jadik takot sangat..da name pon bebudak....pas 2 mule la..nk berak kene teman..huhuhuhu

arwah abah bejaye menakotkan kitorang adik badik....sebab 2 skema jew seme...

yang x leh blah...abah kne tdo ng kitorang 5 beradik..sian mak tido sensorang...

2lah..spe sowh citer antu sangat..hahahahah

p/s:miss u abah.....al-fatihah

Sunday, September 5, 2010

unForgetabLe MomEntS w!f mA houSeMate!!!

entry yang cweet ary nih dituleh untok didedikasikan kepade shume housemate yang tersayang!!!...sangat sedey untok bepisah dengan kowang....mengenangkan kowang da nak tinggal aku sebab nak balek kampong memasing...so jom lah same2 kite kenang moment kite besame2.....



**********************************************
1.SAAT AKU MASAK UNTOK KOWANG......
saat nih paling best..especially bagi cik akma..sebab dy suke makan......n yang paling best..sedap x sedap kowang tetap telan....walaupon masakan aku x la sebest masakan kt food court kat depan kondo kiter nih????(food court ke???)....n bile masak 2 mesti kite masak sensame mcm besok ade kendurik kawen JAJA..bile sedap msakan 2..mstilah sebab air tangan korang kan..walaupon korang just tolong potong bawang....

skunk x leh masak..sobab gas xderk.....so???bile mau to4 itu gas???

2.SAAT KITE BERSAME-SAME MENGANJENG SESAME HOUSEMATE....

saat ini adelah pling best..sebab bile skali seseko da bukak mulot...mule lah ade yang gelak beguleng-guleng..
ayat standard yang kite slalu gune...
situasi 1:lepas aen mandi

IKA: ain..ko nmpak mkin cine lah!!!!
AEN: vodoh ika!!!..menganjeng.........haish idop mati aku kat sini asik kene ngnjeng jea..
IKA:sumpah x nganjeng.....ko memang macam cine!!!mualaf ek????

situasi 2:lepas pinjam barang

IKA: cida..nak pinjam blusher ko...hehehehe
CIDA:ameklah yunk..memang aku beli 2 untok kongsi ng kau.....
IKA:mekaceh cyg!!!
CIDA:xpe...membe2 x bekire............

situasi 3:aen mandi lelame...

IKA:aen...ooo..lme tol mandi... kua2 muke tak macam siti nurhaliza jugak...
AEN:aku saje mandi lelame...nak sowh ko tunggu lelame....lepas 2 boley dengar ko nganjeng aku....
IKA: ko wat mende je dalam 2 lelame???(soklan bodo...da taw org p mndi..tanye lagik)
AEN:aku tengah kire bape lai baju aku kat dalam almari....(almari lam bilik air??)

banyak ag kalo nk tuleh..kunk..x nyempat nk citer bab laen......heheheh

3.SUPRISE BESDAY AKMA!!!!

ni pon memang moment yng sangat cweet..sebab pelakon utame nyea adelah aku....n diya...sangat sonok dapat lempor telo kat akma...jadilah mek klate goreng rangup..hehehehe...pelakon pembantu wnita terbaek..si cida lah...hehehe...(besday terakhir untuk kite celebrate sesame)

4.BILE SUME TERTINGGAL KUNCI UMAH!!

nie lagik best...sebab bile da seme tinggal kunci umah...alamatnyeaa...pintu 2 terpakse dipecahkan...spe yang kene pecah kan???aku jugak..nasibbaek tendangan aku super power....skali tendang leh pecah pintu...n bile kite lupe lagi...sesame la bersadai kat tangge......tggu pintu2 terbukak sendiri.....



5.tyMe kiter dpt MSG dr Klas Rep kate klas bataL...

ni yang paling sownok....so bile liza o jaja dpt msg tengah malam o pepagi bute....kite dengan excitednyea tanye..sape msg kowg???
n bile taw kls kensel..yang nk tido awl..sume pakat x jadik!!hehehehehe

6.SESI BERPANTUN BERSAME JAJA AND AEN..

ini lagik la seghonok...korang berpantun memang xleh blah..kalo pantun org pnye ending a,b,a,b..tapi kowang tibai x,y,z...da la ntah pape punye panton...kesian liza nk tido..kejadah hape pantun tetengah malam..

anak ikan dalam perigi,
anak buaya dalam paya,
tilam bantal sudah terbentang..
agak2 bile korang nak tido..

camtu lah lebeyh kurang pantun jaja...hehehhe




p.s: suda kembali ke kampong halaman..selamat ari rayer....^_^

Wednesday, September 1, 2010

bUkU Kom!k PebRet akU...(^_^)

title entry aku ary neh terbit sewaktu kelas keusahawanan siang takdi..disebabkan kelas 2 boring ngat...aku pon men pikirlah..mnde entry blog aku ari ni..hehehehe..  (-_-!)
************************************************************
TEMPAT KE-10...komik shin-chan


komik nih antare pebret aku sebab citer die lojik...xde yang x lojik..sumenyea realiti..cume yang xlojiknyea si shin-chan ni pendek sangat..kalo korang perasan shin-chan ni umo da 5 tahun..tapi..tinggi beliau stakat lutut mak bapak die...kalo part febret dalam citer nih 2 bile die mule menggatal..HUH!!XPADAN DAK KECIK..kalo aku..aku x kasik da anak aku tengok citer nih.....nanty pe'el takot seghupe..

x dilupekan kredit untuk anjing beliau si SHIRO..sebab beliau merupakan anjing yang caring...malang dapat tuan macam shin-chan nih..ape pon..aku suke KENING beliau and tarian OBOR-OBOR..x dilupekan ACTION KAMEN!!!ACTION BIP..BIP..BIP!!!!!hahahahahhaha

NO.9...MANGA

xde ape best pon bab manga nih..cume katun dorang best n lawo jea..citer sal life dak2 remaje...cume ape yang aku perasan..manga nih kalo lukis pompuan..msti boobs dorang lukis 2 besor ngat....klo dak lelaki..rambut..bapak   stylo...kalo hero 2..musti nsem abih arh!!

sebenarnyeaa best citer SHIN-CHAN lagik....cume sebabkan aku nih da mude belia remaje..jadik nak cover ke x matured'an tue..letak lah shin-chan no 10..WAHAHAHAHAHA!!!!!





NO.8..SLAM DUNK!!

citer nih pon boleyh msok list pasal hero die HANAMICHI... bapak bongok nyerr perangai....da la perasan and ntah pape...yang penting aku suke rambot dy...tapi citer yang maen kat ANIMAX tue aku x suke sebab timing die same ngan citer febret ak..sebabkan citer nih la aku gado ngan adik and abang ipar aku..gadoh sebab ghebut remote control....ntah pape..da tue2 tengok katon lagik!!!!


No.7...majalah GILE-GILE

da lame sebenarnya x bace....tapi citer lawak die memang pure and takde ciplak2...komik nih aku bace pon mase zaman sekolah rendah dulu..lebih kurang 10 tahun lepas..febret story mestilah AKU BUDAK MINANG...best sangat!!!!wahhhh..ghase da tue da..sebab da lame x bace komik nih!!! 





NO.6..lawak kampus!!!


febret character:  Veness..si 0..cikgu NOODLE n si bepop..komik nih ade dalam KOMIK GEMPAK..kalo da bace..10 kali pon tetap lawak....tapi students.please jangan benci ngat kat cikgu korang....n kalo boleyh jangan lah wujud cikgu macam cikgu NOODLE....kesian students...hahahahahah!!!
katun yang agak pengotor..tapi..sempoi n best sangat!!!!!

ranking ke 5 aku???????~~~UJANG!!
aku suke MAT DESPATCH...aku sayang LAWAK ANTARABANGSA...aku cinta TOK PUTIH punye corum..best ngat...
banyak ngat yang best..SELANGKAH KE ALAM MISTERI lah...TOK DUKUN la..apelah..tapi..kalo nanges smpai kuaq ingus ponn..bile bce komik nih..paling2 kurang pon..sengeh smpai ke telinge jugak lahhh..

NO.4..WASABI..
wasabi neh bukan makanan yang kene makan dengan sushi yng kaler ijau taik 2..nih wasabi..komik yang ade lam komik gempak x silap aku..o starz eh..aku lupe lah..tapi..komik nih pon best jugak...sebab citer die ala2 CROW ZERO yang mane life budak skolah yang kuang aja n ganas...bunoh2 kat skolah bapak ilekks jea...cikgu pon takot ngan student...wahahahha..
yang best nyea...ade character name teddy..seeko beruang yang pegi skolah..n uniform die..BAJU TAE KWAN DO....hobi die..ggit pecungkil gigi..adeehh..mne ade beruang pegi skolah!!!

wasabi x best ponn..teddy yang best!!!!

NO.3. det.conan!!

citer nih memang ferbet seisi keluarge..penuh teka teki misteri...salute kat GOSHO AOYAMA....memang idea die untuk bunoh orang andbuat jenayah 2 memang penuh teknikal dan strategi laa...tapi masalah nyea..pembunuh mesti ade kat tempat kejadian..n DET.MAORI ayahnyea RAN MOURI..seorang penyiasat xnak pulak siasat sape yang pengsankan die n selesaikan kes2 pembunuhan or whatever 2 lah....huhuhuhuh

NO.2..DORAEMON

aku cukop suke citer nih..sape xnak kuceng kaler biru yang bulat-bulat tue...kalo dapat bele doraemon..mesti aku xde masalah mse exam.nk pegi jejalan kat oversea pon mudah dengan adenyea PINTU SESUKE HATI..ko bayang..ko sampai..kalo ade aku nk pegi uma REMY ISHAK..hehehehe..
xpon pinjam laci mase depan beliau..untuk tengok ape soklan perekse yang nak keluar nanty...wahahahahahha
nak pinjam TAP COPTER KER...huhuhu..bebas dari jem..pegi kelas pon x lambat...yang penting..buleh tengok sape laki aku mse depan nanty..heehehehe


TEMPAT PERTAME:..........ANAK-ANAK SIDEK!!!



ni lah komik melayu yang bertakhte dalam hati aku....kalo aku bace komik nih..mesti bab court,reket n shuttle bercakap 2 aku skip....aku suke bce ragam dorang jea...memang seram dapat bapak garang macam ARWAH HAJI SIDEK tue..tapi anak-anak dy nakal pon boleh tahan macam adik beradik aku mse kecik..realiti hidupnyea same macm life orang kampong melayu...lojik..cume yang x lojik nyea bab ayam ng cicak beborak serta court n shutle yang besembang..hahahahahhah!!!!


p/s:....lame x jumpe komik weyh..asik ngadap assignmen...huhuhu..na balik kampong..na balik kampong!!!!!