Thursday, June 23, 2011

biler aku da mule berangan...

asssalamualaikum w.b.t

haiiii la badan..bosan betol keje..da bosan duk melanguk tu..aku mule la pasang angan-angan..da name pon kaki berangan....hahahahah..think positive okeyh..everything yang kite capai is bermula dengan niat and angan-angan..so x salah berangan...
but..................

APE YANG AKU ANGAN-ANGANKAN TU.......xmendorong aku menjadi insan yang lagik maju dan berdaya saing serta BERWAWASAN 2020 PON...
biase ape yang aku angankan macam dalam citer hindusetan laaaa.....tapi bile pikir-pikir balik...ade jer plot life aku yang da macam citer dalam tb tuh...

as example..dulu aku bajet aku ni ANJALI dalam citer kuch-kuch hotak hang!!!...yelar..memule anjali yang dilakonkan oleh kajol tu..kunun2nyea TOMBOYA la katekan...da feras tetunggeng dengan si RAHUL (shah rukh khan)..balik kampung jadik pmpuan ayu lagi sopan santun...lame2..si rahul tu pon jatuh cinte balik dengan si anjali yang ayu lagik jelita tuh..muahahahaha..
persamaannyea...dulu aku pon tomboy..akak aku pakai mekap..aku pon cakap.."eeeuwww..ape kelass mekap..rase macam pinggan melekat kat atas muke...gelilah!!!..nak lembut2 bajet ayu..HAHAHAHAHA"
now......aku xboleyh kua rumah xpakai mekap..aku rase serabai sangat...and dressing tu bapak ladies abis..huhuhu..sape tahu..kan da temakan ayat-ayat aku sendiri...tapi kalo takat dressing pompuan...tu kalo da kasar tu xleyh nak buang..u r wrong..aku da tottaly cweet gurl right now..cume aku bawak moto mrempit tu jer  macam jantan..hahahah...skunk aku da hebat bab masak memasak and nursing baby...kire pekej lengkap seorang wanita yang dicari la..muahahahaha...:p


next...aku berangan yang aku nih UGLY BETTY......then tetibe berubah jadik pompuan cun..yela..kecik-kecik..mase aku mude..aku hodoh kot....da la hitam legam...india pon kalah..dressing tah pape..tomboy la kunun...dengan rambut pendek jer memanjang..xde fesyen laen...orang cakap..fizikal xpenting..janji aty mau baek..hah..xbole pakai seme tuh...sebab fizikal aku tu la yang aku jadik mangse buli di sekolah...sebab tu aku suke back up orang yang xde self confidence,macam malu dengan fizikal die..becoz..aku paham ape yang dorang rase while kene kutuk2 tuh...giler aku nak diam jer orang kutuk2 aku???aku belasah ko pai mampos nnty!!!skunk dengan mekap yang stebal 3 inchi..telah berjaye membuat mate2 jantan yang brengsek tu mengorat haku....hah...ade aku kesah...sape yang kenal aku..mesty cakap.."ko nih sengal laaa..."aku lagi prefer  bekawan dengan orang yang xkesah pasal rupe aku..janji die senang dengan attitude aku yang sengal xbertime nih...yang takat nak berkenalan dengan lebih rapat...sebab tengok pompuan cantik..hahah..ko boleyh blah la weyh!!harap maaf...


da la...tah pape aku mengarut lagi kunk...takat sini dulu..ade idea terjana lagi..aku taip la lagik.....


p/s:nak sambung berangan lagik...lalalalalaalal..^^

Sunday, June 19, 2011

saye xSUKE makan sayorrr!!!

hai..assalamualaikum semua..^^...rini nak share pasal topic kat atas tu..kenape???sebab arini bermulela kehidupan aku sebagai seorang vegetarian...huhuhu..T.T..eleh..aku tawu..bukan aku sorang jer yang xsuke sayo..ramai and belambak2 lagi orang yang same spesis ngan aku kan??baek ngaku cepat...........hahahaahah

aku bukan la betol2 pembenci sayo...aku kurang menggemari jer...mase kecik2 aku da puas jadik hantu sayur..sehingge menjadi pujian orang ramai terhadap kehebatan aku yang makan sayur mengalahkan seekor kambing...ingat senang ke budak kecik nak suke sayo???tapi akibat insiden gulai lemak sayur labu dan mabok kenderaan tula yang menyebabkan aku xmakan sayur smpai ke hari ini...tapi gulai lemak sayur labu tu tetap aku makan..(tah pape tah aku nih...)

vegetarian..

haaaaaaaa..mesti korang tertanye2..kenape aku tetibe kene menjadi vegetarian???sebenarnyea..aku kene and tepakse menjadik vegetarian atas nasihat dokter yang merawat penyakit aku nih haaa....aku da bebulan2 da menghidap penyakit nih..malam2 jer..mule la tergaru2..da macam beruk kene belacan laa...dokter cakap aku kene penyakit hives& dermatitis...so aku kene la berpantang dalam makan..

SITUASI DEKAT KLINIK BERSAME DOKTOR:

DOKTOR: da teruk da nih..kenape lambat jumpe doktor nih...
AKU: saye da pegi hospital da...da bebulan2 saye sakit macam nih..tapi dokter cakap biase jer..dy bagi ubat CHLORPHENIRAMINE MELEATE...makan tu memang ilang..tapi sementara jela..esok naek balik..
                        CHLORPHENIRAMINE MELEATE
DOKTOR: awak kene berpantang makan...seafood,ayam,telur,belacan budu seme xboleyh makanla..seme bende yang gatal la senang cakap..awak boleh makan sayur jer..
AKU:..errrr....kene pantang???..dokter2..ayam boleh makan x???hehehehee..(smbil buat muke blurrr..)
DOKTOR:awak boleyh makan la kalau ayam tu jenis sayur-sayuran jugak...(doktor cube membuat lawak..huhuhuhu.)

korang mesti nak taw penyakit hape yang aku kene kan...korang penah dengar x orang tue2 cakap kene taik ulat...tapi aku pon kompius la..xkan hari2 aku kene taik ulat kan.. upe-upenyea penyakit nih namenyea HIVES.atau gegata..penyakit nih selalu kene pade orang pompuan..and boleyh membawa maut la kalo sesak nafas sebab saluran pernafasan tu membengkak..selalunyea penyakit ni berpunce daripade alahan terhadap ubat-ubatan,sabun,fabrik atau makanan..aku xde amik ape2 ubat..so..dah sah2 la aku alergik ngan makanan..sebab..hari2 pon aku makan..kalo nak cakap fabrik pulak..siang hari pon aku pakai baju..xkene pulak...

perghhh kalo da kene..memang mnderite laaa....tergaru2..da la makin membesar and merebak gatalnyea tu...nk pegang badan sendiri pon jijik..sebab kulit jadi bengkak,panas,merah dan menggerutu...
penyakit hives..(kalo kene kat aku jadik macam nih laa)

so...hari ni  bermula la kehidupan aku yang tak menyeronokkan..makan nasik pon da xhabis...kepsi??mekdi??ta dapat da derr....makan sayur....aku rase slim melim la aku pasnih...sedey weyh jadi seorang vegetarian nih............XSUKE SAYUR!!!!
xsuke!!!xsuke!!!T.T

p/s:doakan aku cepat baek ea.....huhuhuhuhu


biler aku bajet berani..huhuhu......(_ _!)

assalamualaikum...wehhhh..da lame giler x hupdate belog kan...hahahahaah...bulan lepas bizi siket..sebab memeningkan kepale untuk persiapan menghadiri majlis konvokesyen...pastu dengan mood bercampu baur nyerrr...al-maklumlah..macam jatuh cinte untuk kali ke dua..tapi dengan orang yang same..hahahah..soo..sebok siket ngan encik pakwe...

tmpat keje pulak ade protokol baru da...xbleyh la nk mengon9 kan diri sangat...huhuhu..sedih betol..tapi arini ade setori siket nak share ngan viewers2 kesayangan aku nih...korang penah maen tak game the house 1 & 2???
 the house 2 game..credit to google
kalo yang pernah maen mesti pernah test keberanian korang...aku baru jer khatam game nih sebenarnyea..so nak share la siket experience aku maen game nih....

game nih sebenarnyea bukan best sangat...maen klik2 banyak kali jugak la..smpai nek cramp jugak la jejari2 aku yang comel nih...kadang2 naik cemuh jugak la..klik2 sebab xsabar nak masok level seterusnyea..tapi ape yang best pasal game nih...dy mampu menaikan kadar adrenalin dalam badan aku...syarat2 korang nak maen game nih..kenelah maen pada waktu yang sunyi,gelap dan....pasang speaker kuat2...tapi buat penghidap saket jantung..dinasihatkan..janganla maen game nih kalo korang masih nak hidup di alam yang fana ni...

tapi environment dengan sound effect game die memang hebat laaaa...serammmmm doh!!!setiap bilik yang kite lawat..ade kejutan  yang tersendiri..yang mampu meluluhkan jantung korang sekiranya jantung korang x kuat....dari imej yang menyeramkan..dan tulisan berdarah,potret berdarah,bayangan2 hantu....perghhhhhh..wa salute orang maen first time boley maen dengan muke selambe dalam enviroment yang aku cakap ni..tanpe ade tekejut2 bile hantu tetibe muncul and maen ciku cak ngan korang....T.T

aku maen game nih..punye la maen...xlepas2 jugak..smpai one day tu aku balik keje tengok adik aku maen..tapi dy x lepas jugak ke bilik seterusnyea..so aku ajar la die klik mane2 item yang patot dy klik...smpai part aku xlepas pulak2..dy boleh mengharungi dengan jayanya...tp adik aku yang lelaki pon ttup mate weyh mase maen bnde alah nih..aku teman die kat sebelah pon die seram lagi..punye laa adventure nyerr game ni...aku sebenyarnyea stuck kat bilek second last da...
alrena roushe credit to google

once adik aku da smpai level last..aku pon nak tengok la jugak..ape yang misteri sangat pasal kematian ALRENA ROUSHE nih ha....(klik kalo korang nak kenal sape minah ni...)..sekali da hampir nak tamat..nak tunggu masok special room..aiikk..si alrena nih da menampakkan entiti beliau..so aku dengan hati waja nyea..tutup telinge and menyorok belakang adik aku...adik pulak..tutup mate..sambil curik2 intai...hahahahah..

AKHIRNYEA.....................

"alang..hantu da xde...."adik aku mule bersuare.....
"laaaa..antu pegi mane pulak???"..aku tanye dengan penuh kebingngungan..
"adik da pangkah la...kite maen siang hari laaa..xtakot siket..."jawab adik aku dengan muke cuak...

cehhhhh..buat penat jer aku tunggu die balik semate2 nak tengok special room..huhuhuhu

so conclusionnyea..aku dengan adik da menamatkan game...tapi bukan dalam suasane seram la...hahahahahah...game the house 1 xla seram mane pon..tapi the house 2 tuh...boleyh tahan la seram die...(memang seram pon...)....so kalo korang bran..maen la game nih!!


p/s:still survey2 ag game seram macam game the house 1 dan 2..^^!