Wednesday, February 15, 2012

wat de suwey wey day!!!!

AMARAN: entry kali nih ditulis dgn pnuh rase bengang....ekceli....heartless

hari ni very2 the suwey.....after slot punchcard...aku dengan muke penuh cun melechun...poie la ke kantin...dgn harapan nk mengFull kan tembolok yang meraung2 dari dlm bas lagi...so dengan gelojohnyea..aku cedok nasik goreng yang penuh dgn sayur...huh..n teh ais...(gilerrr..6.30 pagi bute da baham ais)...sekali aku suap nasik belaukkan hot dog...pergggghhhhh..tawar...padam terus selere..huhuhu...nasik sepinggan tuh..aku telan 2-3 suap..abis hotdog....balik la ke lab..coz tiap2 pagi ade briefing...

so kontiniu laa keje cam beser....kebetulan mase briefing...da ade info katenyea arini kol 11..ade latihan kebakaran....kol 11 tuh...xtahu laa kol 11 bape menet kan...abis round section yang aku jage...tetibe asew2 nak tekuchil plak...aku pon pegi la menyangkung kat tandas...tetibe tengah menyangkung....bebunyik pulak alarm kebakaran tuh haaaa...nk stay..nnty kne usung ng stretcher(hukuman bagi orang yg xkua dr kwsn latihan kbkrn)..aku bangun la dgn gopoh gapah..nak sarung seluar jeans skinny aku tuh...tetiberrr..pluppppppp!!!..allah...compact powder aku masok lubang jamban(aku letak kat poket belakang.)..huhuhu..baru jer beli...nasib baek bukan nset aku yang jatuh..huhuhu..T.T..

smpai jer kat kawasan berkumpul...manager aku da marah2.."knape lambat???!!"..awak taw x awk bole mati terbakar....."huhuhu..xpasai2 kena marah...huhuhu...setannn!!!!

xpe2..kontiniu balik keje...dgn penuh rase rajinnyea..aku ot laaa....melengkapkan 12 jam waktu bekerja sehari...ahahahah...bekerja laa aku dengan penuh rase rajin nyea...

sharp pukoi 7..eehhh..da kbtulan hujan..aku dgn sronoknyea mengangkut 'harte" company....sbb xde spotchek ujan2..aku hankut sumbat dalam beg...berat dowh beg aku!!!...sampai la ke plaza tol taman dato' harun...jammed gileww babie...huhuhuh..nih kalo tunggu aku ase kol 10 xsmpai umah lagi aku nih...aku pon decide la ng akak satu dpartmen ng aku nk jalan kaki....gilerr jauh..nak kol abang ipor aku..nset mampus pulak.....daaa jln2 kaki spnjang highway..aku langkah2 seme divider..masok la kwsn prumahan ..nampak pulak supermarket...singgah luu..beli sardin ng canned mushroom soup..smbung balik jalan kaki...yang jauhnyea 2km dari umah aku....da bjln sparuh jalan..beg yang penuh harte karun tu trase mcm beras 10kg...bli pulak tin2 mknan yang berat..haissshhhh...wase mcm londeh tangan haaaa..

8.40..akhirnyea smpai laa ke kwsn flat aku dduk...hahaha..smbil shenyum2 kelat..tetibew...kong2(anjing)..kejor aku!!siallll..


da la syelipe jepun aku nih da hauss...mau tergelincir aku nih..huhuhuu..da jauh siket kong2 tu pon blah...smpai depan lif...mak aihh..penuh minah indon western digital....(ya allah...bengongnyea indon nih...lif kau 1 jer siallllll...)..da begasak2 pulak ng indon..nyaris tin sardin nih singgah kat muke bebudak sial tuh....akhirnyea smpai lee ke rumah ambe...

sunggoh damn n suwey hari ini..huhuhu

Tuesday, January 3, 2012

kenape orang lelaki nih seorang yang pelupe???

aiiii...heppy2..new year u'olls...da lame an ak x hupdate belog...fans2 aii mesty windu same aiii(kalo ade laaa..huhuhu..T.T)...tengok tajok belog aii kat ats tu mesty da excited nak bace belog aii kan???hahahahah
mood:perasan...~_~(mata ke atas..tangan ke dada)huahuahua..

based on kajian ai la kenape orang lelaki ni sangat pelupe..ekceli ai nk refer lelaki tu... sebenarnyea lelaki tu  pakwe ai..(xheran mengate dy..dy x bace beloggg ai)..hahahhaah..(ya allah selamatkan hambamu ini...aminnn!!)tapi ase2 nyea ...mostly lelaki memang pelupe..bukan dy ajerrr..contoh yang paling dekat sekali pakwe aii tu laa..dy memang susa nak ingat something yang simple2..katenyea..banyak bende penting yang die nak ingat...dy punye pelupe tuu...sampai bende simple..mcm besday aii..no plate kete pon dy xberape nak ingat..(aii pon da redha dengan kelemahan die tu..^^!)

ape yang ai ase bole menjadi hipotesis kenape pakwe aii seorang yang pelupe bukan lah kerane mase kecik2 beliau terlalu suke makan semut o biskut sarang semut...(hipotesis sebelum ni salah laa maknenyea..)aii rase beliau jadi pelupe sebab beliau terlalu kerap maen bola...sebab tu beliau jadi pelupe...

KENAPE BOLA MENJADI PUNCE LELAKI MENJADI PELUPE??

semalam aii teman pakwe aii g maen futsal...aii tengok dorang maen tu kan mesti ade menanduk bola..aii rase tu la puncenyea kenape beliau menjadi pelupe...otak begegar...hahaha..n surely...mostly lelaki suke maen bola o futsal...tanduk bola tu da routine da dlm game tuh..so memang tu la reason mengape lelaki menjadi pelupe..kalau nasib malang..lelaki tu da lupe dy ade makwe..sebab tu ade makwe sampai 2-3..sebab lupe da ade makwe sorang...hahahaha..

and....................baru laa aii perasan...peminat bola nih mostly lelaki la kn???no wonder laa dalam tv..kalo tayang match bola..part gol tu dorang repeat sampai 5-6 kali....sebab lelaki mudah lupe..so nak bagi dorang ingat moment gol tu..jenuh la merepeatnyea...kalo aii tengok bola..ai pon pelik nape dy repeat2..rupe2 nyea....dorang da sedar bende nih lagi awal dari aii..hahahaha

p/s:ladies....sape setuju sile angkat ibu jari kaki!!^^"