Thursday, October 21, 2010

maU ader StYle~~

lokasi: atas toto nunun..ruang tamu..
waktu: 2.35 pm
tarikh: 21 Oktober 2010

kite hidop law buat ape2 pon mesti mau ader style kan...............2 sebab style diutamekan so u all ade identity diri sendiri........bile pikir-pikir balik.....setiap orang ade gaye@trademark@style diri mereke sendiri...macam aku..aku ase style aku yang unik dan mesti xde orang yang buat style aku uat ialah tyme

AKU GOSOK GIGI....


apenyea yang xsame dengan orang laen????orang laen pon gosok gigi jugak kan????.........
haaaaaaaa...ade bezenyea...aku kalau gsok gigi...mesti sebelah tangan lagi menongkat kat dinding..sambil
kaki disilangkan...(macam penjahat lam cter tyme tengah buntu memikir)...amacam????bergaye x care aku gsok gigi????style camnih aku uat pagi2 bute ajer..sebab aku bertongkat 2...sebab aku ngantuk!!hehehehhe...gosok gigi pon mesti ade style maaaaaaaaaa......tapi lame2 da jadi tabiat....hehehehehe..

TYME COVER MALU.........

cover malu 2 ade lah perkare biase....macam la korang x penah terpeleot ke???kannn...kalo terpeleot sensorang xde hal....ni terpeleot depan orang ramai...lagi2 dpn geng2 lelaki yang tengah mengusha..(huh!bajet lawa sangat la....)..pastu dak laki mesti akan buat sound camnih....

"e ehh..." or....kalau orang kelantan.."yakkkk!!!"

so bende nih berlaku kat korang..ape korang buat?????.........haaaaaaa..kalau bende2 macam nih berlaku kepade cik eyka.....(cik eyka kan ade style.......)..cik eyka jalan macam biase jer dulu then...akan pusing...buat2 behenti..and patah balik kat tempat terpeleot xdi...(kalau dengar2 suare2 sumbang tu buat xtaw  laa...)..make sure mase tu korang pegang tisu or duit...then tunduk..and cakap kuat2 cikit...."ey ehhh!!!50 hengget!!"....orang kompem senyap punye....hehehehee..dalam usehe untuk melupakan situasi pertame yang memalukan tadi..kite kenelah create situasi kedua yang gempak..jumpe 50 hingget 2 kire gempak la....mule2 terpeleot 2 orang akan ingat...malang..kesiannyea..tetapi jumpe 50 ringget..kire bertuahla..terpeleot..jumpe duit...


KASUT TERTANGGAL...............

bende2 macam nih selalu la berlaku kat cik eyka..sebab cik eyka akan pakai kasut besar sedikit dari size kaki..kerane..kat kedai xde jual size 3.5 inci.....so pakai la saize 4...so agak loose la jugak kasut tu...so kalau tertanggal 2..itu adelah perkare biase bagi cik eyka....kadang2 heel kasut tersangkut kat penutup longkang..........so penyelesaian yang penuh style adelah....kalau depan orang ramai..korang cakap la.....

"dah name aku pon nur cinderella!!!!...nih petande jodoh aku da dekat nih...ni la yang nenek aku selalu pesan.......kalau kasut cabut depan orang nih..orang tu jodoh aku..."

.tapi make sure mase tu membe2 korang ade kat sebelah la...jangan cakap sensorang plak..mmbe2 mesti tolong cover jugak punye....klau cakap sensorang tu...makin la parah plak kene nanti....


so..dalam usehe untuk mendapatkan style 2..korang mestilah tenang and sempoi.....ok????..orang gedik@bimbo........gelabah or bajet..memang x dapat uat punye.........

p/s:kalau sudu terlepas dari gengaman mase makan kat kedai.....buat derk ajer...campak lagi satu sudu..then makan ng tangan.....
(_ _")...hehehehe

Monday, October 18, 2010

wreSTling!!!!..(^_^!)

Lokasi: bilik kuliah 10~~jabatan perdagangan
tarikh: 18.10.2010
waktu : 2.00 pm

sebagai seorang setudent yang bagus dan berdisiplin....adelah amat penting bgi aku mematuhi waktu kelas yang bakal bermula...so dalam pukol 1.50....aku pon tibelah ke kelas...dengan harapan tak lambat untuk kuliah nnty....

 tepat pukul 2...lecturer lame subjek keusahawanan bagi program DSK 4A..telah masok untuk meminta kami mengisi borang penilaian pembelajaran beliau..sebagai seorang pelajar yang baik....sudah tentulah aku x mengisi borang tersebut...jadi aku pas kat membe2..supaye diorang isi....(takot bazir dakwat pen...pen tinggal sebatang..pensel case kne curik)..dalam 15 menet kemudian Puan tersebut pon blah......sebab beliau kate lec kite akan sampai dalam mase 5 minit lagik....

aku pon tengah shiok2 men msg...Puan usahawan terkini pon masok....setelah beliau masok...beliau mesti memulakan tazkirah dengan menyampaikan info2 terkini mengenai program yang bakal kiteorang sekelas join besok....then pembelajaran pom dimulekan...iaitu mengenai topik last bagi subjek keusahawanan bagi semester ini....

setelah potpet2...beliau bersyarah...aku buat dengar x dengar jerr...smbil men mesej....(aku memang x penah menumpukan perhatian dalam klas ok)..TIBA2!!

KELTUNG..KLETANG..GEDEGANG (bunyik meja dan kerusi terbalik kat kelas sebelah).....  
  (_ _")....macam tadika da..

puan tersebut pon bersuare.....

"ape la yang bebudak nih maen nih...hisy!!!"

(smbil2 tu berselang seli bunyik pompuan menjerit)

dengan pantas dan serentak bebudak kelas aku bersuare

"ORANG GADOH TU PUAN!!!"

puan pon berkire2 nak tengok ke taknak...yelah..beliau nak mengajar...skali kalau bukan gadoh kan sie2..tapi da ramai orang jantan mengendap kat koridor depan...die pon x sedap ati teros blah..meninggalkan dak2 klas kiteorang nak hentikan pergadohan tersebot .....

tapi..sebelum beliau masok ke kelas tersebut...aku ngan aen..telah terlebih dahulu keluar dari pintu belakang...untuk menyaksikan kejadian tersebut.....hahhahahahah!!!!

ape yang aku saksikan...2 orang wanita sedang bertindih.....dicelah2 meja...smpai terselak kain dan menampakkan perkare yang tak sepatutnya orang laen nampak....disebelah perempuan bergaduh tersebut..terdapat 3 orang sedang bersorak dengan gaye pom3 girl(memang tak nampak macm nak hentikan pergaduhan pon)..n dak2 kelas pompuan tersebut yang laen..wat x tahu jer..sambil study and dok siapkan kerja maybe................

puan lecturer pon masok dan bertindak sebagai orang tengah dengan menghentikan pergadohan tersebot....(spoil betol lah puan nih..haisyyy) (_ _!)


"STOP IT!!!!...............I SAID STOP IT!!"............."YOU BOTH DON'T SAY ANYTHING!!!"

perrrrggghhhhh..puan lecturer speaking...berabuk x macam melayu da bunyik....dalam klas xnak pulak beliau speaking...hahahahahahahaha...

pergaduhan pon tamat...(lecturer aku 2 lecturer disiplin)hohohoho.....pompuan yang berade di posisi atas terkoyak leher baju.........................nampak tuttttt!!!beliau.....hahahhaha..n yang berade posisi bawah pulak....muke merah...macam baru kene sepak..or lempang la lebey kurang...

"all of u...get out....masok klas!!"..
hehehehe..rupe-rupenyea..satu kelas aku datang menyaksikan show wrestling percume hari ni....

aku pon masok ke kelas..selaku orang yang terawal menyaksikan pergaduhan tersebut..aku di interview oleh kengkawan....untuk mengulas sedikit tentang peristiwa yang bersejarah itu xdi....hahahahaha..(lecturer masih x masok kelas sebab nak settle kes xdi)..kitorang pon ape lagi.....gosip lah!!!!

ade ugak suare2 memerli....haisy!!baru nak belajar(padahal suke klas terganggu...........ak tawla taktik korang!!!)

area 15 menet kemudian....puan pon msok dan meneruskan pembelajaran..........

setelah menyampaikan kuliah dalam 5 menet..habislah sudah topik ayang kiteorang pelajari.....

aku dengan x segan silu bertanye pade puan lecturer xdi.....

"puan!!!asal dorang gadoh???"

dengan direct puan menjawab......................

"awak nih busy body la.....apepon..pengajarannyea...yang penting sabar!!"...kalau da marah sangat..blah..xpaya layan!!!"

xpasal2 kene bizi body ngan lecturer aku...................hehehehe...tetibe rase mnyesal pulak x rakam...biase tengok lam tenet jea!!!ni live depan mate...hehehehehe

moralnyea.....bape menet sangat la belajar............kuliah x sampai 15 menet.....so..studylah....

p/s:da lame x tengok wrestling!!!!..aku minat John Cena!!!...(smbil2 wat bunyik background music John Cena 
keluar mase WWE)

Saturday, October 16, 2010

mase kecik-kecik!!!

weekend yang sangat releks..sampai sume bende x jalan...hahahahahahah..(mndi pon belom!!)..punye la mls nak berjauhan dari bantal 2.......hadoiiii~~
da dok baring2 nih.....menong....menong...menong...tetibe terkenanglah memory zman kanak2 ribena ..area2 umo 5-6 taun...dalam 15 taun yang dulu....ape yang aku ingat???

Permainan zaman kecik-kecik dulu lah....kalo ingat2 balik.......fuhhh..macam cilake jer permainan..........

tapi....dats the way budak2 nak kenal dunie......

1.Maen lumbe kapal lam longkang!!

mase tadika an..cekgu ade ajar kan care nk uat origami..uat kapal lah...uat angse la..burung la......da uat cantek2 tu xkn nak uat hiasan kan????so.....tnggu lepas ujan..bile da ujan kan kompem2 air longkang gerak laju....mule lah pakat ng membe2..bederet dok lepak tepi longkang...2 ha...so kapal sape msok longkang pembentung dulu die yang menang....gilerlah!!xde keje betol men tepi longkang..............


2.Bela berudu............(_ _")

mase kecik2 an..bile tengok lopak air ade berudu@anak katok...mule lah kutip....konon nak bele....chumel kot brudu 2....yang xleyh blah.bele dalam botol....nak kutip brudu 2...mesti cedok ng tangan...coz xnak kasi brudu 2 mninggal...and..brudu yang dibele 2 mestilah bulat2 dan gemok!!yang buruk2..kite penyek...pakai jari jer lak 2....huh!!kalau la mase 2 aku taw yng brudu 2 adelah katak!!!!eyukkkkhhhhhh

yang xboleyh blah...bele dlam botol....bile brudu 2 da jadik katak junior..kite bunuh sama die...sebab mse 2 aku ingat ank katak 2 mkan brudu aku....(bongok beto!!)...hahahahahaha xpikey lojik btol..caner katak leyh msok lam botol yang muncung sempit!!!

3.Maen pasir!!!

huhuhuhu..ini perkare stndart......orang besor pon men pasir kot kt tepi pntai...kdg2...kalah budak2!!!tapi mase kecik2 aku bukan buat istane.....tapi..pasir 2 buat maen masak2....hahahahah....sume menu adalah psir..nasik minyak pasir..ayam goreng pasir..(kanak2 memang kuat berimaginasi)yng kompen seswai dengan menu pasir ialah...AIR MILO PASIR.....hahahaha..same kot kaler ng milo betol.....maen g2 dgn hrapan da besar nanti jadi suri rumah tangge yang berjaye...(mase nih kompem men kawen2 nih)...haaaaaaaa..

da cakap sal men kawen2 tu...yang jdik laki nyea adalah..yang wajip lagi utama...mestilah adik aku......
psir memang elemen penting k dlam permaenan kawen2!!!


*kalau orang kaye2..xdelah nak maen permainan mcm yang aku maen mase kecik2...dorang men LEGO...BARBIE DOLLS...DOKTER2...siap dengan peralatan skli..huhuhuu

p/s:kecik2 aku pernah tangkap biawak pastu campak dlam api..huh!!kejam giler...ni da beso2..tengok biawak teros pensan!!

aKu = ?????

14 Oktober 2010
lokasi: atas toto..........
waktu antarebangse:6.30 petang

pergghhh....borink giler ari niyh...xtaw mane pegi mood astro ceria aku nih!!!.........nak bercakap xde mood..nak mendengar xde mood..buat assignment xde mood....jwab test pon xde mood( jawab test ari nih...40 soklan 10 menet jer jawap.....)smpi nak update status dalam pesbuk pon xde mood!!!hmmmmmm.......

nasib bek mood nk makan 2 tetap tinggi!!!siang hari saje da 3 kali aku melantak....................hahahahh!!(^_^!)
so ary nih nk update cer sal ape eak?????hmmmmmmmmmmmmm..b u n t u~~~~( _ _")
************************************

haaaaaaaaaa!!!!da dpt....hari nih aku nk bagitau...ape yang selalu orang same kan dengan aku!!!first...yang nih aku selalu dengar dari mak aku lah......

1. aku = sarang tebuan!!!

ni yang mak aku selalu bagi taw adik aku...sebagai amaran jangan usik aku!!!huhuhuu...yela..spe x marah kalau kene usik kan???? ala...aku bukan watpe pon...paling2 koman aku kejar die(adik) keliling rumah ngan batang penyapu...huhuhuhu...and paling2 dasyat..........xde kot!!!tue aje asenyea.....sebab..sarang tebuan sebenar tu mak aku...hahahah!!!(sori mak!!!lebiu!!)..sebab..pantang bebunyik jea aku gadoh ngan adik aku..... yess!!tali pinggang hinggap kat betis!!!yahoooo.............2 belum usik ag...just maaen2 kat area die jea..kan da kene sengat!!!

2.aku = sengal..........(_ _")

ini perkare yang da biase di dengar oley cuping tinge aku yang ckup smart and begaye nih.....EYKA SENGAL!!!
oleh itu saye ingin mengucapkan terima ksih kepade semua peminat yang mengundi saye!!ibu bape,kawan2...sesungguhnye...tanpe sokongan daripada semua....anugerah ini tiada dalam genggaman saye.....
anugerah ini saya akan manfaatkan untuk menaikan lagi usaha saye untuk menaikkan lagi industri seni tanah air.........opppssss
membuatkan anda tersenyum dengan kesengalan saye!!!

3. eyka = mak nenek!!!

well...i nih pompuan....so i suke mmbebel!!!!...wen u olls make trabel...i will beleyter ok!!.........
ngat senang ka jd pompuan.....da msk penat2....korang xmkn smpai abes........bile org kemas uma..korang sepah2 kan,...memanglah makcik bebel...penat dowh....pstu buat mende2 yang boleyh menimbulkan rse x senang kpade orang laen...like smoking...rempit...drive lelaju..utk ape 2???bhye kan korang jugak....

tengok...........kan da bebel kat cni...........
pergghh...bergaye!!!

eyka = comel...^_^!...........heheheheeh

aku da taw lame da nih...xyah gtaw pon takpe...........hehehehehehe
tp...cbe cek it out pic ak..dr dulu smpai skunk!!!warrrgghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh..............

bolok giler arh!!!

eyka = tomboy..

ini dulu punye cite arh....ade sbb nape ak jd cmtu...sebabnye..ak ni mangse buli..so as self defence..........kne la jd keras siket..so orang takot.....otai ni beb..........hahahahahah...tapi..duk uma..tetap kne wat keje uma mcm msk...kemas uma...terbantut hsrat nk jdik tomboy sejati!!hahahahaha....
tapi bile da beso2 nih ase cam cilake arh tgk pic ak dulu2....n memory kne bully 2 dtg balik.........bapak x suke!!!sebab 2 smpai skunk..keras 2 ade ag......wpon jejalan pkai heels..make up satu kewjipan..........style sembang n begaul..memang cm zmn mude2 dulu la.....huhuhuhu....dats y i indipendent..sebab da tebiase....istilah takot 2 de..tp segan ade......hahahahaha...kalau sowh wat pape ak x kan ckp ak takot..aku akn jwp....aku segan!!!

contoh:
kwn A: ko present taw mnde nih...
cik eyka: aku segan la...

************************

kwn B:ko pegi lempang budak 2!!!!
cik eyka:xpelah..segan ak nk lempang dy...kunk dy mintak otograf ak pulak....



p/s:sebenarnyea.................eyka = ????????

Tuesday, October 12, 2010

SAYE DAN KELATE!!!!

takdi mase aku bosan2...aku pon berpesbuk~~~(xbosan pon berpesbuk jugak).......abes segale bende aku bukak...maen kuiz2 yang mengarut dan bermacam-macam lagi...........

dalam bosan 2...aku bukak la segale link yang ade..dengan harapan dapat la tag video or note yang best2 kt membe2........

tetibe aku ternampak la 1 link nih.....nih link fanpage I LOVE KELANTAN....dalam 1 ade satu keratan akhbar yang ditag ke dalam fanpage tersebut oley admin...(sape ntah admin nyea???) (_ _!)..memang tinggi betol semangat kenegeriannyea.......hahhaha...


mase bace link nih...baru lah aku sedar............aku ni bukan la orang kelantan yang sebenarnyea....hahahahah...tetapi...............

bangge jugak dpat bergelar orang KELANTAN.......walaupun hakikatnyea xla kelantan sangat.....

tapi 2 lah..kalau korang da menetap kt kelantan...mesti orang ckp...ko orang kelantan.........

disebabkan aku TERLAHIR kat kelantan...........maka aku adelah orang kelantan!!!and sekarang pon da menetap kat kelantan....ape lagi..memang aku kene panggil kelantan sejati...walaupun hakikatnyea..aku TERKELANTAN........

nape aku ckp ter????sebab.............mase 2 kalo ikot due kelahiran aku dan tempat aku menetap mase tu (melake)..harapan aku untuk menjadi orang kelantan amatlah tipis....tetapi..disebabkn excited nak beraye..kebetulan tahun tu turn balik raye adelah kat kelantan...(turn mak aku)....aku pon terlahirlah kat kelantan.....(kalo ikot due mak aku ckp lambat lagi)...hohohohoho...

disebabkan aku membesar kat melake....loghat kelantan aku xde lah pekat sangat.....first tyme msok sekola..memang kene menganjeng parak la....(BERCAKAP BAHASA LUAR YANG STANDARD MENJADI 1 ISU BESAR KAT KELANTAN OK)........dak2 klas mase tu pon menganjeng aku...aku mase tu macam brade kat planet laen yang mane bahase pertuturan dorang aku lansung tak paham (kat umah pon x gune bahase klantan..bile mse nak pandai???)

sebab 2...bile da besar nih...bile aku cakap dengan orang yang asal dari negeri laen.......bile dorang tanye aku orang mane???aku cakap aku orang kelantan......jawapan dorang......

"kenape xde slank kelantan lansung????..tipulah........."
dengan konfiden aku jawap........."x cukop tonggak budu lagi kot??"

aku memang x pandai makan budu........tapi kalo da tarok lam nasik kerabu tu aku telan jerk.........
pergghhh..heaven!!!

yela....alang-alang da sembang pasal kelantan.....topik biase yang aku dengar........

1.kelantan murah!!(barang2..sara hidup..pakaian)...syurge membeli belah!!!
2.kelantan punye makanan manis(tu manis...ni manis......huhuhuuhu)
3.orang kelantan GEDEBE.....
4.awek kelantan CUN...........(well...................hahahahahaha)
5.pompuan kelantan rajin........

1.memang shoping kat kelantan murah..........x dinafikan....aku pon pakai baju 5-6 ringget selai.........kualiti ng cantik nyea...........same jea dengan korang beli kat uptown yng rege 15 hingget selai........korang kene kencing.....dorang amek kat kelantan..dorang jual balik harge bapak mhal nyea........huhuhuu...

sara hidup ng makanan pon same...mane korang nak jumpe..nasik kerabu ayam bakar+daging bakar....nasik berlauk ayam percik harge rm2 sebungkus????xjumpe daa zaman skunk.......kat sekola nasik baru seringget sepinggan....air sirap kat sane baru 30 seplastik.....kat sini..cube order.......seringget!!!

2.maNis...........betol lah..tu statement betol punye...aku pon x nafikan...memang makanan kat sane manis....hal ini berlaku adelah kerane..pengaruh dari kawasan kejiranan...iaitu...THAILAND..yang memang punye selera masam dan manis.......and..kebanyakan orang yang berniage makanan nih adelah orang siam...so jangan tanye kenape makanan kat sane manis k!!!(korang mane leyh beze melayu kelantan and siam)....same jer...tggu dorang bukak mulot baru dapat cam...huhuhuuhu

3.gedebe????nih no komen....yela kot!!!!law x........mane klua pulak citer BUDAK KELANTAN kan.....

aku suke tengok citer nih ng budak lua(bukan orang kelantan)dorang punye ngange.........hahahaha...xpaham sepatah haram rupenyea!!!!!(cantik an bienda(ore klate toh!!)

4.awek kelantan cun????hahahaha...(_ _")...kenape aku tidak berasa begitu???...mase aku duduk kelantan....xla aku jumpe sangat orang kelantan yng lawa..but..........bile aku keluar dari negeri kelantan....nampak yang cun2 siket..........dak klantan.........patotla aku x nampak dak kelantan yang cun kat sane.........yang cun2 seme da kelua dari kelantan.......(agkneya org klntan cun nih ade pekej ng pndai belajar)..sebab tu pakat meninggalkan kelantan blake 2.........

5.RAJIN...............ni pon mcm betol jugak...sebab..kebanyakkn orng yang meniage kat kelantan ade lah orang perempuan..(orang lelaki.................aku x taw....maybe x ramai)..sebab tu org ckp perempuan klantan rajin kot....
********************************
da citer2 nih..macam best jer klantan.......kan3????

ade gak part yang aku x suke....contohnyea name..kalo dok klntan..name yang cantik ....seme bunyik x best...

aminah=minoh
halijah=lijoh
atikah=tik kah...
aiman=emey..

hahahahaha..............maybe sebab family aku dok kelantan..........aku ase kelantan best..cube kalo family aku dok korea..mesti aku ckp korea best..........


lok cheng..kat kelantan jer ade...kat lua mne ade!!!

p/s:sedapnyea lok cheng!!!!nyum2 (^_^!)


TiRu~~~~(^_^!)

lokasi : Bilik KuliaH 10 JaBatan PerdagaNgan
waktu antarebangse: 1425 @ 2.25 petang..

hari ni aku ade test paper entrepreneurship....subjek nih bapak la byk nye bende kne menghafal................
maka disebabkan kadar kesediaan aku untuk mnghadapt test pade hari ini adalah agak kurang.....(orang stdy...... aku??? YM...FB..)..maka aku dengan nekadnyea...membranikan diri untok membawak HANTU@TOYOL@ANAK masok ke bilik peperiksaan.....

setengah jam sebelum test dimulekan..aku ng liza pon melangkah msok ke kelas........seperti biase lah...suasana pelajar yang bakal meghadapi examination...suasana kelas agak sunyi.........dan mulot dorang terkumat kamit menghafal nota2 yang disediakan...kononnye depa stady la.....

AKU PLAK???dengan nota yang disediakan....aku kate kat membe2.."agak2 bwk msok toyol PUAN perasan x ??"....da alang2 nak meniru..x paya la duk selak sangat nak study........kompem2 ko leyh jawab punye.......agpon..nak meniru perlukan ketenangan.........so aku merilekskan diri aku dengan memasang earfon di telinga sambil nyanyi lagu pebret aku.........

dan dak2 klas maseyh lagi membizikan diri dengan menghafal nota2 yangdibuat~~~

tetibe Puan lecturer pon melangkah masok ke klas.....tanpa banyak bicare beliau mengedarkan question paper....

sile sediakan test pad anda yea..x paya banyak......... dalam 2 helai jer....soklan senang jea....

alah puan nih..bagi die senang la...bagi kiteorang???

sambil2 aku keluarkan test pad..aku pon keluarkan nota yang disediakan dan aku selit dicelah2 test pad aku.....HAHAHAHAHA!!setan~~~~


dengan konfidennyea aku menjawab soklan tersebut sambil meniru-niru TOYOL yang aku bawak mase test......tapi x semua la yang aku tiru..aku pon ade yang aku stady.....ade yang aku igt...tapi~~question no 1..yang membawe 5 markah...da la aku x letak dlm nota...bace pon x........haisyy!!!! (_ _")..xpe2 kite move on dengan next question!!!

tetibe PUAN tersebot keluar menjawab panggilan telefon....

PERGGHHHH....memang heaven la bagi seorang pembawa toyol mcm aku!!

aku usha line..tengok kiri kanan.....................................ape yang aku nampak!!..........membe2 klas sume pandang kiri kanan smbil bincang2 pulak.........ade yang membelek2 nota yang dorang buat semase dorang stady..wahhhh!!!siap passing2 lagi.........

lah!!!baek xya stady selok2!!!meniru jugak............hahahahahaha

3 minit yang berharge telah berlalu~~~PUAN kembali ke dalam kelas....sambil mengusha telefon beliau........dak2 nih still lagi usha kiri kanan...........aku wat muke rileks sambil meniru nota aku....hahahahaha

nak meniru takot!!!hehehehe

tapi..bukan seme bnde aku catatkan dlam toyol aku..........aishhh...banyak pulak yang x msok dengan nota aku....x boley jaadik nih....nih kene bukak modul ni..law x..........rugi 9 markah...banyak 2!!!!

dengan konfiden nyea..aku membukak modul yang ade kat bawah meja...dak2 kelas sume pandang aku...
lalu dengan pantas aku copy sume2 jawapan yang ade!!!!sambil pandang kiri kanan...aku senyum ke arah membe2..(mood:sajer menganjeng dorang..sebab aku berani)

5 minit kemudian~~PUAN pon bangun lalu masok ikot pintu blakang..dan port baek punye kat blakang.........

MASE TINGGAL 30MENET LAGI...SAPE YANG DA SIAP BOLEYH HANTAR DAN DIWAJIBKAN PULANG!!!

alamak!!!!da xleyh meniru da la....hisy....siot betol lah!!tapi soklan yang ade aku masih jwab dengan konfiden......(aku x la bebal sangat~~~kurang konfident jer..2 psl meniru)

aku merupakan orang yang ketiga men'submit' paper test aku....hahahahha..terer x???

semase dalam perjlanan keluar..dak2 kals pandang aku.
.soklan no 1..ape jwpn dy???
aku pon hentam soklan yang 1..
dorang yang stdy leyh tanye aku............haisy.!!!..

PUAN 2 pandang jer aku mse dak2 ni tanye soklan pade aku....ak blah dengan senyum sambil wat muke..

sori guy..puan tengah usha aku!!!


p/s:JANGAN MENIRU MSE EXAM!!!KALU KANTOI NAYA KORANG!!!!...STADY LA DENGAN JUJUR..X RUGI PON!!!

Sunday, October 10, 2010

Cik Eyka Vs. Meon......

lokasi: Kondominium Semambu Block A201
waktu: 3.30 pm~~~ 10/10/10 (tarikh datuk Dr,Sheikh Muzaffar Kawen)

ni cerite siang xdi punye cerite..tapi x taw nape aku rase nk kasi taw 1 dunie bahwe aku telah bejaye mengalahkan 2 ekor makluk yang digelarkan meon....

aku memang x boleyh blah dengan makluk ni sebab aku penah kene kokaK(gigit) dengan makluk ni mase aku berusie 5 tahun......gare2 beliau...aku kehilangan seliper aku pade waktu 2....jadik bile melihat makluk nih..aku trauma dan ase nak sepak makluk nih laju2 kalau dapat!!!


nak dijadikan cerite...siang hari xdi..semase aku tengah shiok on9 ym(yahoo messenger) dengan membe aku.....tetibe aku dengar bunyi plastik yang dikelebek dari belakang....

dan tanpe segan silu nyea..beliau sedang memegang plastik roti yang berade di atas meja..dengan muke seolah-olah tersenyum ke arah aku....manakala..seekor lagi..seperti sedang menjage line...(macam orang jahat  tengah cover line membe tengah wat jahat la) dari luar tingkap....

dengan kadar adrenalin di dalam badan aku yang cukup tinggi....aku bangun dan menunjukkan muke HULK yang paling bengis yang boleyh aku buat terhadap mereka bedua itu.....
ganas x???

tapi...malangnyea....beliau memandang aku...sambil menunjukkan muke beliau yang paling bengis dengan gigi taringnyea sekali.........

"ah sudah!!!!"jerit aku dengan penuh ketakotan.....aku pon membuat pergerakkan KAMEHAMEHA..sambil mengeluarkan kuasa dari telapak tangan aku......tetapi KAMEHAMEHA bertukar menjadi RASENGGAN!!!!(tipu jer nih)....aku sedang berkire2 nak capai objek yang berade paling dekat dengan aku....iaitu....

ape yang aku nak baling????

LAPTOP???(kaye sangat...xboleh)
HANSET????(pon xboleyh....)
TV???(berat sangat...........)

last2 skali......aku capai bantal aku............hahahaha..lalu aku baling kearah meon2 tersebut...beliau pon blah sambil meninggalkan roti yang rupe-rupenyea hanya tinggal kulit saje!!!('_'!).....(_ _").....hmmmmmmmm
(menyesal aku!!!)

meon tersebut pon blah dengan berat hatinyea...sambil membuat muke paling dendam dengan aku......
 "eh!!meon nih....pandang2 gua plak!!!"...tanpe disedari...gua mengambil kerusi plastik berwarna merah yang berade di meja makan lalu aku baling kearah meon tersebut...lintang pukang meon tersebut blah!!!

skli lagi beliau berada di tingkap rumah tempat di mane beliau masuk..dan menunjukkan muke yang paling bengis seperti yang telah beliau tunjukkan kat aku memula xdi!!!

dengan sentap...aku sergah2 meon 2!!

"SYUHHH!!!!SYUHHH!!!" seperti nenek aku halau ayam dari halaman rumah....aku pon berbuat begitu...
meon tersebut memang dengan berat hati msih lagi berkira-kira sama ada mahu blah atau masok balik kedalam rumah aku!!!

'CAITTT!!!INI MEON SUDA MELAMPAU!!!"XNAK BLAH EA..........!!!RASEKAN...ZANKPAKTOU AKU!!!!HAHAHAHAHA..(sambil mencapai penyapu rumah kaler pink)


aku pon menghempok beliau dengan ZANKPAKTOU yang berade di tangan..............seekor terjatoh kebawah...dan seekor lagi panjat ke tingkat ats!!!!

TAMATLAH SUDA KEKUASAAN MEON2 DI KONDOMINIUM SEMAMBU
KERANA TELAH DIKALAHKAN OLEH SAILOREYKA MOON!!!

hehehehehe..................................

-THE END-

Saturday, October 9, 2010

DiaRy seOrang SetudenT .....

09:05 a.m
Selase
LOkaSi: kElaS BasIc AcCounT~~BK 10

Hari nih...lecturer telah menyentuh topic yang second last iaitu : Financial statement......


da macam2 care wa uat xnak kasi lelap dalam kelas beliau....antare perkare-perkare yang telah wa buat semase beliau sedang menulis di white board adelah (beliau x benarkan kami menulis dan menyalin semase beliau sedang menulis dan menyampaikan perkare2 dan ilmu2 yang berkaitan)....

wa buat gaye action kamen (shin chan)!!!!

 

hahaha!!!lu orang bayangkan seorang gadis yang cun (mood:perasan) sdang melakukan aksi ini didalam kelas smbil memakai baju kurong....

TAPI!!!ngantuk wa tetap x ilang.............then...wa cuit mmbe yang duk sebelah wa......
wa suruh die pandang wa...smbil2 wa bwt muke cm nih.............(kesian ko liza..sebab dok sebelah aku)
tapi beliau x gelak....sebaliknyea...beliau hanye pandang aku n cakap......
"ngantok ek????aku pon............"

ciss....x ilang jugak ngantok kitorang nih.....nak tido lam kelas beliau....rase x respek lecturer laa plak(takot sebenaryea)

wa pon cube meng'aplay'kan ilmu yang diajar semasa mengikuti program motivasi keboleh pasaran jabatan kitorang..minggu lepas..iaitu.... (SUPPLY AURA POSITIF KEPADE KENGKAWAN)

step nk apply power tersebut adelah.....
1. gosokkan kedua2 belah tapak tangan laju2 sampai rase panas.....
2.halakan tapak tangan anda ke arah membe anda disebelah..smbil sentuh..(macam cite dragon ball bile Goku nak contact Pendekar penyu)
3.Anda pon buat la bunyi macam nih..........BZZZZZZZZZZZZZZZZTTTTTTTTTTTTTTTTT...(hati2.....
jangan smpai air liur tesembur)....

******************************************
tetapi apekan daye.....ngantuk wa tetap x ilang...........PUAN AKAUN plak pkai baju pepel lembut2...makin la seronok mate wa..layan kaler baju die...
mate pon makin berat..................makin berat............dan..............

SEBAGAI STUDENT YANG KINESTATIC...CARA PEMBELAJARAN BELIAU ADELAH TIDAK SESWAI DENGAN WA.............
(mate wa pon da makin juling)..................10...9...8...7..6..............

yess...yess......beliau suda nak blah!!!!!................hilang suda ngantok wa!!!!!!

daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..................................

EsaiMen ooo EsaiMen!!!!

di saat aku ditiggalkan oleh membe2..mase nih la aku rase kesempatan yang paling seswai untuk aku buat esaimen yang telah diamanahkan oleh Puan Lecturer mse klas hari tu.....kalo mmbe2 ade....mau x siap esaimen aku nih!!!!yelah...aku nih da la byk sumber inspirasi...nmpak muke dorang nih...ade jea idea nk ckp...so baek aku duk sensorang...keje pon jalan....tapi se macam x jalan ugak...sebab...nmpak mcm pesbuk 2 duk lmbai2 tgn memanggil aku.....hahahahah...(menakotkan!!!)..kalo pesbuk panggil aku cenggitu memalam....aku ase...x tetido aku mlm nih.....hahahah..
************************************************
pagi xdi...celik2 mate...aku teros bwt keje2 umah..mcm basuh pnggan...kemas2 uma...konon2 warm up la sblum wat esaimen 2....then...aku turn on lappy nih....aku pon ccuk la pendrive...nk bukak keje yg aku bwt 1/3 jln semalam.........

lepas aku trnsfer seme mEnde dr ADOBE READER....masok ke MICROSOFT WORD...hasilnyea....otak aku yang tengah segar bugar 2.............tetibe....................................................

extension yg besewabot kat uma aku....

otak aku yang tengah cergas 2.....jadik lebih kurang mcm extension 2 ha....punye lah serabot aku tengok..
table2 yang aku tengok dlm adobe reader 2 seme da xde...GHAIB!!!...tggl data2 dlm table yang x disusun and kene arrange balik.........

kalau siket x kesa sangat..nih lebih kurang 36 page..........(mood:menyesal mintak keje edit mngedit jew)..

lepas da ase buntu 2...aku cube la...bwt sket2 smpai aku ase termampu la.....mkin di buat..makin pening aku....otak pening xpe...MOTIVATOR: EN.OSMAN AFFAN ckp bagus pening nih....tp jari kontot aku yg nek sakit....kesian jari aku...da la pendek...x besalah....lenguh plak....setengah jam lepas 2....

"ni x bley jadik nih....kne mandi nih!!!!betol2 kene refresh balik!!!"dengan penoh semangat wa melaungkan kate2 tesebot..............hahahahaha..lalu aku mencapai bakul aku yang berisi SHOKUBUTSU N SHAMPOO HEAD AND SHOULDER, CONDITIONER SASSY...BERUS GIGI COLGATE KALER IJAU,2 TIUB UBAT GIGI YANG MSIH BANYAK IAITU UBAT GIGI MUKMIN N COLGATE SERTA SABUN PENCUCI MUKE....

tetibe................

"aik!!!!ilang lagik...............xkn meon curik kot????nih da masok kali ke due.....ajaib betol ubat gigi COLGATE aku ni...ade kaki agaknyea...."

itu la sebabnyea knape ubt gigi aku ade 2 tiub...sebab ubat gigi colgate slalu ilang....then dy wujud balik....haisy....yg pelik.....yang mahal mcm colgate 2 la yang slalu ilang....yang murah cm mukmin 2 xnk pulak ilang!!!!

MENAKOTKAN!!!DA LA DUK SENSORANG KAT UMA NIH!!!!SAPE LA AMEK.............



"xkan ade hantu siang2 nih.....nak pulak antu gosok gigi pakai COLGATE......demand betol....hahahahhaha.".
tapi itu memang menjadi persoalan.....huh!!
*******************************************

selesai mandi selame 30 menet.....(AIR BANYAK SANGAT...SO MANDI LELAME)....
aKu pon mewangi kan diri aNd mengadap la esaimen balik.....

"la...senang jer...cmni2 jew....hahahahha..ape la kusut sangat......."

lebih kurang siap 1 table....mummy tersayang pon kol....inilah pebualan antare seorang mak dan anak....

mak: "lang ko watpe 2???da makan????"

aku:"belom................"siket punye panjang..konon nk mengadu la 2.....
"owang sensorang jer mak...mmbe2 balik kampong......"

mak: "pegi la beli..........."jangan mkn sgt megi 2.............da nak pekse kan???"
x takot ke duk sensorang????..

aku:"anak mak nih kan otai....hahahahah!!!xde la takot sgt...bnyk esaimen nk kene uat nih mak.....(smbil2 tangan aku..save kerje2 esaimen n klik X.....n mencucuk broadband kat lappy)

mak:"yelah...beli la roti plak..adik ko kat uma nih...bekpes mkn burger double taw..jgn mkn megi sangat!!!"

aku: "malas la  mak nak turun!!!sensorang...da ade megi..kite mkn yang ade jelar....."

mak: : "da taw da.....bile mase ko rajin?????"k la...bwt la keje 2 ea....hah!!!da ksi broadband 2 jangan duk bukak pesbuk jea..k la..assalamualaikum.....

aku"yela mak.....bye..waalaikumusalam...love u mak!!!muaaahhh...."

mak:"love u too..three.four...!!!!"
******************
tnpe disedari...aku sedang mengadap pesbuk.....huhuhuhu...padahal...mak baru pesan xdi 2......
perot da bebunyik....aku pon pegi jerang air........bubur cup sedang mnanti!!!

p/s:da xde mnde lam pesbuk nih la.....yang tetibe boleyh update blog ni haaaaaaaaaa........................