Tuesday, August 20, 2013

rayer yang tragis!!sangat2 tragis...(sile sediakan popkon dan tisu)

hallooooo..assalamualaikum....haaaaa...ade mase lapang..boleh nak hupdate belog kannn...uollsss....aku da takde arah nak dituju da nih...terpakse laa..aku bercerite..berpokpek2. kat sini...aku tak perlukan kefahaman korang untuk paham cerite aku...cukupla sekadar buat aku rase release....hek3

u know what..dis is the most terrible ever2 of raya..(hamek...speaking kelaut)....kompem malu besar cekgu bahase omputih zaman skolah dulu nih.....kepedihan kali nih tak cukup aku nak gambokan disini..so..memang takde gambo..jadi korang bayang la sendiri....

beberape hari sebelum nak rayerr...aku PUTUIHHH CHENTAAA.....mase bile aku berchenta..aku pon tak taw!!yang pastinyee...bende tuuu menyebabkan aku frust menonggeng....memang demmmm..sangat tetonggeng.....yilekkk...yilekkk..yilekk..(lagu kosong versi tamil).....tapi aku yang NAK sangat...sape suruh??!!...and phase tersebut belom habis lagi...maksudnye..sampey sekarang...belum abis edah lagi...masih lagi berkabung....hua3..ituuuuuuu belum cukup mengecewakan....

kononnye dihari rayer pertame..ingin membawe hati yang lara...pegi beraye jauh2...sekali hamek ko....kene langgar ngan budak2 mat rempit...jahanam sebelah kreta mak aku!!!sobs2....YA ALLAH....cubaan ape lagi yang dikenakan ke atas aku....T_T...mase eksiden tuuu..aku takde pikir lain....pikir kena marah dengan mak....pikir rabak duit aku...pikir camno aku nak keje??dah la aku balik keje malam2 bute.....mase tu la baru aku nak bayang...(kalaulaa aku ade laki........=_=!)....baru putuih chentaa..camno nak ade laki??!!

budak yang tengah bersepah tengah jalan..sampai tertanggal seluar tu..aku abaikan....malu dowhh!!...bukan takde perikemanusiaan...da salah korang...pastu aku nak menanggung!!puiiiii!!
datang pulak pakcik kpd budak2 pembonceng..datang2 pulak nak memekak...cakap salah aku...salah aku...salah aku??!!..what the heck is this!!!....pastu boleh pula mintak nak claim duit ubat dengan aku??!!..mase tu dengan pikir besok nak keje ngan hape....nak cekau mane duit...mak punye kuase bebelan....dengan provokasi dari pakcik yang memekak2 tuuu...aku rase macam nak tapak aje muke pakcik tu kasi diamm.....hmmmmmmmmm....aku nak repot tak nak kasi pulak...nasib bapak budak sorang lagi..reti cakap baik2 dengan aku...ikotkan aku...memang aku gelek pakcik takdi dengan keter...lebih2 pulak dia...cakap..jahanam sikit..takat tuka pintu..100 lebih??!!puiiii laaaaa....EMOSHNEL PULAK AKU!!...

sikit???pacik tu kate sikit????..kalo mak aku nampak kompem pengsan nih....

bende da jahanam aku nak buat ape??anta wokshop laa...hape lagi...ulang alik la kau pegi keje naik moto.....n sampai sekarang..naik moto..aku rase..sebulan lagi aku naik moto pegi kejerr...jatuh peranakan aku....mau taknye...da la jauh!!jalan pulak...bertampal2....da macam muke berjerawat batu...ko tampal cover dengan concealer....haluss muluss kerrr???...da macam naik kude pulak rase nyeee....tolonglaaa..kasi jalan cantik sikit....biala jalan raye secantik awek2 kelantan...bolehhh??

jalan da ghupe ini??sedap ke ko nak sprint???puiiii..marah sama jalan..asal odoh nauu!!

cakap pasal cantik...takde la aku nak cakap aku ni cantik..tapi ape pasal gambo profile pesbuk aku di share2 dalam page awek2 hot???!!whyyyyyyy??!!!....membe aku cakap....gambo tu memang cantik.....tapiiiiiiii.....komen tu cantik keee??komen negatif banyak laaa..termasuk laaa dengan komen2 pedengki2...dengan yang gatal glebek....u know gatal glebek??....tak tawu sudahh!!..dushummm2!!

deyy..padayappa....dushuuum2!!

wooooo...ini raye memang teruk ponn...dalam nak merawat hati yang sudah luke cedera parah akibat chentaaa...macam2 pulak dugaan??!!...orang katerrr....kite memang boleh belakon yang kite sangat la fine....tapi...dalam hati..mau letop2 rase...kena pulak scroll kat pesbuk..melihat kau bahagie bersame yang lain....sentap mak nak oiiii!!

yang paling mendukecitekan..insan2 yang penah aku admire di zaman kanak2..alam remaja...senang citer..insan dalam list nak buat calon laki.....dalam 10....tinggal sorang je lagi yang single and available....sumerr da betunang...berkahwin..berchenta sejak lepas rayer nih....kenape mesti FAHRIN AHMAD!!(walaupon die menari agak buruk..aku tetap admire beliau)...takkan aku nak pegi ejas fahrin ahmad???....dalam kamus idop aku..takde istilah aku yang pegi adjust nih...payah nih...umo da meningkat..camno!!..haaaaaaahhhh dengki2!!

aloo tomeyy2 tgk beliau menari..hak3

mengapa beliau shj yang masih single????ouhhh why????



p/s:aku tengah emoshnel...sekian....


Tuesday, February 12, 2013

kisah KENYANYUKAN melampau

korang slalu nyanyuk x???ke aku sorang yang mengalami masalah kenyanyukan melampau nih....
aishhh tapi xde la sampai tahap aku lupe name sendiri and semayang magrib ade brape rakaat kan....dipendekkan cerita ku ngaku lah aku memang pelupe and nyanyuk...tapi xdela tahap kritikal macam tahap orang2 tue yang xkenal orang and xigt nak kencing or nak berak...

faktor2 kenyanyukan aku nih masih lagi belom dapat dikenal pasti..yang pasti bukan sebab aku makan semut atau makan banyak kepala ikan...sebab stiap kali aku minum air aku pasti akan korek2 air aku untuk memastikan air yang aku minum tu bersih lagi suci...n aku memang xboleh makan kepala ikan...aku kesian tgk muke ikan..hahahaha

contohnye last week...sorang rakan sekeja aku nak pinjam id aku..sebab die nak akses kat pintu...aku pon tercari2..dalam beg..ats meja...bawah meja...kompius...gelabah..sebab xjumpe...lastly die cakap...jangan laaa buat2 nyanyuk camtuh...xseswai dgn muke....sebab aku gantung id aku kat leher...tapi itu bukan tahap kritikal lagi.....

last week jugak aku temenung dalam bilik..sambil memikirkan masa depan...sambil tu aku layan2 mata laaaa...bayang golek2 kat bukit ngan amir khan...da ngantuk..aku pegi ttup lampu.....da nguap2 macam kuceng...mata pon mulela nak berair...nak gosok mata ada sesuatu yang menghalang...aisshhh..bole pulak lupe nak bukak spek mata...har3....

dan takdi...masa aku nak pegi keja..da siap2 cun2...aku pon reverse kreta kua dari pagar rumah...sambil mikir..asal la tingkap nih blur semacam...aku tarik viper..sembur2 sikit air sabun kat cermin kreta tuu..tetap blurr lagi..xpela...aku pon hidopkan viper..walaupon ujan xdela selebat mane ponn...da sampai dekat simpang nak keluar dari kawasan rumah...baru kusedari..yang aku xpakai contact lens...hahahahaha...sekali lagi kebengongan melandaaaa......aku reverse kreta balik rumah...tekejo2 carik spek mata....nak pakai lens kompem xsempat...cari punye cari dah xjumpe...mulela nak meroyan nak mebebel sorang2....skali...spek mata dah ade kat tangan...aku da bawak masa masok kreta sebab nak drive malam2 memang aku standby pkai spek..takot silau....

sioooooottt betoiii.....

Monday, February 4, 2013

berpindah ke planet baru...

uolsss..da lame x hupdate blog an...(bajet ramai viewers lah khennnnnn...)

tu laaa.....aku nih staun due kebelakangan nih..sebok mencari rezeki untok anak2 sampai xnyempat nak menghupdate blog..atoiaaaiiii...aku pon rindu nak membebel sensorang...tapi apekan daya....kekangan masa..hohoho..(bapak skema ayat)

F.Y.I...aku da balik kampung...kembali menetap di bumi kelantan yang tercinta...da x duk KIEY IL tu haaaaa...xboleh masok jiwe katenyerrr la khen....

kerja pon telah bertuko....sebelum ni keje ng company GERMAN.....skunk jadi kuli batak di institusi kerajaan...bunyik macam best la khennn keje kat GOMEN nih haaaa....hakikatnya...aku sajerr yang tahu...hahahahahah...

kalau di ikotkan...facebookers yang dah friends dgn aku tawu la kot aku skrg kat JABATAN PENYIARAN NEGERI KELANTAN....a.k.a RTM....and masin mulot membe2 kat pat keje lame....jadi DJ mak nak oiiii....laen yang mak harapkan sebenarnya..hahahaha

macam senang kan keje DJ....pokpek2..macam hobi aku dimasa lapang...tapi ini sudey jadi laennn....mak kalo ngumpat memang laju mulot mak nak oii....non stop..xde noktah...tapi dalam rudio...nak aku bercakap 120 patah perkataan seminit...hapah pon korang xkan paham....katenye mak aku lah kan....macam bertih jagung.....laju semacam....susa wey nak ubah tebiat ko yang da ko amalkan sejak dari zmn kanak2 riang lagi....nak cakap perlahan..

hidup aku sentiasa berjalan dengan pantas...dari drive keta..ride moto...bercakap..berlari..semua laju...yang lembab pon otak aku siket jerrr...

aku pon malu nak ngaku jadi DJ...kunk da buat salah...malu mak nak oii...keje aku da la bejuta yang medengar....kunk kalo da salah..kan malu...orang cakap ape nak malu...biase laaa...orang normal pon boleh gagap...ini kan dalam radio..ko nak buat 3-4 kjeje serentak...(aku kan ego...xnak la nampak bodoh sgt bile orang mendengar aku).....

hmmmm..nanty la aku sambung balik...lost idea...hahahahhaha..kbai...:P