Thursday, July 28, 2011

pada suatu hari.....

saye pegi jalan-jalan....sebab kan nih kan belog sayer..soo..suke aty saye lahh saye nak share hape pon..jnji xkacau orang kan???kan..kan..kan...

mase nih kan saye g jalan-jalan..da penat tu saye lepak laa tepi tasik tuh...(ayu gitu g jalan-jalan pakai baju kurong..hahaha)...tetibe.....


ade orang tu tegur saye..sebab kan saye kan muke retis stok bollywood...so mesty la orang simpati tengok saye jalan-jalan sorang2 nih..jadi dy pon cakap nak join saye g jalan-jalan jugak...sebab kan tempat tu bukan tanah mak saye..saye pon bagi la permission nak jalan-jalan kat citu..(hingat ai tuan tanah ke??)^^

saye pong pegi la bejalan-jalan dengan beliau....penat bejalan...saye pom..lepak-lepak la jap..tempat tu luas kot saye nak ronde-ronde jalan kaki....sambil lepak tuh..saye kunun-kunun bajet meninjau pemandangan kat tempat tuh laa...


tengah bajet mengusha pemandangan...saye pon nampak sesuatu...saye pon cakap kat beliau...


"tengok!!!!ikan paus!!!!...........(= =!)...errr..itu water fountain lah!!!(mane ade paus dalam tasik)...ehhh..saye saje jer nak uji minda beliau...:p..huhuhuhuh...(agak bangang disitu)

hahaha..sebab nak kover malu..saye ajak beliau mencukupkan tawaf quddum saye dengan mengkontiniu perjalanan saye jalan-jalan kat citu...hihihih


haishhh... da asik jalan-jalan lemak-lemak kat kaki saye pon mule la tebako....pastu kaki saye mengecit....so kasut saye pon mule la asik loose..so selalu la kene beler kasut sayer tuh....bile kaki saye mengecit...dari saiz 35 turun la ke saiz 34 setengah...hishhh..mnyampah...bile la kaki nak beso....



pastu kontiniu jalan-jalan lagik..lalalala..^^....



da penat saye pon lepak laaa..sampai ke sudah macam nih laa...bape banyak lepak da??...(ekceli saye takot banyak sangat lemak tebako...kasut saye asik nak loose ajer...(_ _")..sambil duduk sambil bele kasut...

da penat tuh..saye pon pulang la...tamat suda kisah saye bejalan-jalan...(abis jugak satu tasik tuh saye round!!)...


beliau la yang teman saye jalan-jalan tuh...^^..smpai mase untuk anto saye pulang!!!

P/s:...citer dia atas adalah rekaan semate-mate...susunan kronologi pon huru hare..hahahahahaha..janji hari tersebut memang saye kuo jalan-jalan ngan beliau...


THE END


Sunday, July 17, 2011

CIRI-CIRI PENGORATAN YANG AKAN DIREJECT..^^

Assalamualaikum w.t.b

whaddup!!^^..salam satu mesia kepade all the viewers and followers..today aku nak share satu entry bekenaan teknik-teknik pengoratan..yang selalu nyer di applykan..(teknik yang mane boleh dikatakan kurang berkesan untuk diapplykan pade mase kini tapi still ramai orang yang gune trick camnih)..camne aku boley terjana idea nak share topic nih??aku pon xsure gak...yang pasti bende nih la yg aku mimpikan malam xdi....(so tebukti..pompuan xde wet dream n mmpi bnde2 elok saje oke..)

korang mesty penah kene ngorat kan???(baek ngaku!!)..xkan la xpenah kot...muke market jer aku tengok seko2..kalo lelong kat pasar basah...jual ikot kilo pon msty terjual paling koman dalam 2 minggu laaa..(means kat sini..kalo korang buat jer status single kat lam pesbuk..kompem ade jer yang nak terai korang kan???betol x???....gilerr la kalo xde org terai..muke masing2 bukan stok tapai peram xcukup masak...nih muke artis..ade yang iras2 rosnah mat aris,erra pazira,taylor swift..paleng low pon macam maria ozawa..(err sape beliau yerr)..hahahaha

tapi yang aku nak share kat sini xbermakne aku da banyak merejek orang yang telah mengorat aku yer...ane ade orang ngorat aku kott..(ayat belasss)hehehehe..(^^)..tapiiiiii..kalo ade larr orang nak ngorat aku..sile simpan hasrat tersebut ea..lagi2 kalo nak gune style2 yang aku mention nih..ohhh..pelissss jangan try ngan aku..melainkan anda seorang jejake bername fahrin ahmad oke!!

First trick is..style mengorat angkat bakul sendiri..(_ _!)

(biase orang yang nak mengorat care nih..die xmngorat secare direct..but secare haluuussssss..ats tujuan..nak korang impress dengan beliau..(bapak ego..xnk mengorat la kunun..nak orang ngorat die..ahhh..blahhh la ko!!)hahahaha
as example:
situasi: anto mms pic besame moto superbike or kete evo..
HAARON AZIZI: ..nih pic i ngan moto baru i...i baru angkat bulan lepas..next month i nak amek kete baru pulak..i rase nak pakai skyline laa...xmahal mane pon..120k jerr...
AWEKS:..ohh..yeker...(dalam hati.."ade aku kesa..kalo ko kawen ngan aku..mesty ko lebihkan kete ngan moto ko..tuka sportrim..tuko enjin..modified sane..modified sini...bini kat uma..makan pasir masak kicap..)
sumber: google
situasi 2:
ROMEO SAHAK:..u taw x..semalam kampung i masok perompak..i belasah budak tuh..separuh mampus budak tu i belasah..ase2nyea..koma kot..makan pakai tiub dengar citer..
AWEKS: ..nape xtangkap anta pegi balai??kesian orang tuh..
ROMEO SAHAK:..kalo i xbelasah nanty xserik pulak budak tu...
AWEKS:..ermmmm..(hishh..kalo kawen ngan mamat nih..kalo gadoh nih..kompem angkat kaki tangan nih..silap2 aku plak kene belasah smpai koma..)...KAKI PUKUL..huhuhuhu

actually..orang menyampah kot pakai trick angkat bakul nih..riak sangat....xshuker...:p

secondly...style mengorat yang tidak serius

pernah x korang jumpe mamat nih nak try korang gune care nih....
ADNAN LUAS: sebenarnyea i suke kat u..dari dulu lagi..u cute sangattt...u nak x jadik gepren i??..
AWEKS:..actually..i xready ag lahh..i baru nak amek UPSR taun nih..i nak setadi dulu..
ADNAN LUAS: IJK...(i'm just kidding)..hahaha..i memain jela...xknla i nak ngorat u..u hingus pon mleleh lagi..da la kaler ijau..

next time:
ADNAN LUAS: aweks..i suke kat u..dari dulu ag..suke sangat2..sudi x u jadik gepren i??
AWEKS: banyak la u..i xkn terkono lagi...walaupon hingus i xpenah kering..i xkan dapat u tipu untuk kedua kalinyea..hahahaha
ADNAN LUAS: i serius nih..sebelum nih i memang ckap i memain..actually i serius..tapi u reject i..huhuhu
AWEKS: blah3....i xpecaye..hahaha..da la..i xkn tertipu oke!!:p

kan da melepasssss..padan muke!!!hahahahahhaah


thirdly..style mengorat pakai belas simpati..(T.T)


as example:
SHAH RUKH KHUN :..saye suke kat awak...
AWEKS: maaf..saya xbersedia lagi untuk becinta sekarang nih...
SHAH RUKH KHUN:..saye tahu..saye xlayak bagi awak..saye xnsem..muke banyak parut jerawat..ade bekas jahit kat montot..badan pon ade kurap ngan panau..kaki pon ade cagu..awak dan saye ibarat bulan dan bintang..awk sempurna..dahla..awak cun macam ziana zain baru buat teknik rebonding n uat plastic surgery..blahh3...


memang ko akan kene reject..ko telah buat orang rase terok dan kejam oke!!!..n tak pelik lepas nih ko akan lost contact ngan awek tersebut... 


fourth..trick mengayat gune ayat manessss..baekkk punyer...
as example:
USOP SKATEBOARD:..OHHhh awekss...wajahmu yang cun ibarat kereta  sorong baru kedai hardware  ah heng,wajahmu yang licin mulus..umpama lantai yang baru dimop..telah memikat sanubariku...ooohhh..suaramu yang merdu seumpama ibarat kentut poliponik nset samsung..telah mencairkan seluruh jiwa dan ragaku...blah3....
AWEKS: banyaklaaa die punye kete sorong....(mseti pakai trick same ngorat awekss nih)


so kesimpulannyer,nih la trick2 ,mengurat yang xseswai di apply lagik sebenarnyea...kompem arh kene rejek...sori r..ayat mengorat nih memang refer kat orang lelaki pon..pompuan jrg la plak nk mengorat...tapi xtawu la pulak kalo ade pempuan yang mengorat lelaki...kalo ade pon..trick2 pompuan gune macam citer kuliah cinte..xpon 3,2,1 cinta tu jelah...


p/s:jangan ngorat saye...xbrape nak single da weyh..muahahahahaha 
  

Sunday, July 10, 2011

biler anak polis da mengamok!!

assalamualaikum w.t.b

baaek jwb..xjawab dose hokeh..haaa..arini aku xtaw nape..rase berapi and nak mngamok sgt..maybe ekon yang bersuhu 16 drjah celcius nih xmampu nak sejukkan badan aku yang panas membare..mau x marah...bukak2 jer fb..orang share gambar2..kununnyea keganasan polis laaa..video la..hape motif sebenarnyea??aku xmarah yang dorang nak share2 tuh..yang dorang kutuk2 polis bodo..polis hanjeng laa..mau aku xberapi..selame aku idop 21 tahun nih...mak aku berkhidmat sebagai polis nak membesokan aku..tugas murni menjaga keamanan negare..orang yang macam nih korang samekan dengan binatang sebab nak halang perbuatan orang-orang yang xbertanggungjawab yang nak menimbulkan kekecohan dalam negare???korang letak mane otak korang weyh??

yang paling xboleh blah..cakap polis same kan manusia yang pegi berdemostrasi tuh same mcm pengganas..tembak-tembak pakai water cannon...ehh tu kire baek la polis tembak pakai water cannon...cube pikir siket..api nih lawan nyea ape kalo bukan air???bagos la tu..amarah kan same dengan api..elokla kene simbah dengan air..cube kalo polis simbah dengan petrol pastu bako korang..x ke naye???

aku sokong hape tujuan dan objektif bersih diwujudkan..tapi..sokong kat umah sudahla..mase PRU nnty pegi la jalankan tanggungjwab kite..nih takat nak berpanas berhujan..n menyusahkan polis and orang ramai..xperlu la kot..sume bnde boleh dilakukan secare aman kot..xperlu la nak melakukan keganasan sampai nak berarak2 nak sesak-sesakkan jalan..kesian orang ramai tawu..

haaa..kepade sesape yang suke suki cakap polis macam-macam tuh kan..aku suggest korang tuh boikot la polis..pasni kalo rumah korang kene pecah masok ke..korang kene samun ke...korang kire setel sendirik laa..mintak tolong polis buat ape kan???..kalo indon rompak korang ke..mat pet paw korang ke..pepandai korang la ea..so kurang la siket keje polis..maybe pasni ilek siket mak aku..xde da nak pegi operasi malam2..sian orang tua aku taw..xtido sebab kene operasi bagai nak kasi korang tido lena bia mat rempit xleyh nak merempit...

lepastu..kalo ade orang mati kene bunuh ke..jumpe mayat busuk ke..kembung ke..orang eksiden mati kene gelek ngan lori pai pecah perot..korang pandai2 la pegi kutip isi perot dorang yang bersepai tuh..bawak pegi ospital bia ospital yang bedah siasat pulak...kurang da lagik keje polis...xde la besusah payah kan..nih kene badi mayat la..hape la..kesian polis taw...aku rase polis patot berkhidmat kepade orang-orang yang menghormati perlembagaan dan undang-undang..and faham keje polis jer..yang xpaham and suke suki kutuk polis tuh..bio ke lantok..buwat ape nak tolong anjing yang tersepit..da lepas kene giget...kesiannn..

lepastu...kalo trafik light mampos ke...rosak ke..xpayah la suruh polis berpanas berhujan..kesian polis nak meniup-niup wisel segale..tengah-tengah panas nak melambai tangan..lenguh tawu..da hitam kulit dorang..dorang beli fair n lovely xclaim pon taw...pakai duit sendiri jer..semate-mate xnak bagi jalan jem..korang..sebabkan orang-orang yang share pic konon cintekan negare and memburuk-burukkan polis yang jalankan tanggungjawab dy..korang pon same kutok-kutok polis..akai korang kat mane laaa...

xpon pasni ade pertumpahan darah ke...perang ke...korang nak adekan perbalahan kaum jer..bia la polis x amik tawu..korang musnahkanlah negare nih kalo tuh yang korang nak kan???baek polis duk uma.tgk tb ke..yang mampos korang..xgitu???...(tapi masalahnyea...kalo polis duduk diam...memang xde la tempat yang aman lagik..huhuhu..sadisnyea..kesian orang yang xbersalah menjadi mangse).........

kite nih buat bende bia pakai akai..jangan ikot ati..ikot ati maty la der...kalo korang xsuke pentadbiran negare...bertindaklah dengan bijak mase PRU nanti..brape tahun jer lagik...sabar siket jer lagik...korang pon berkempen la untuk parti politik yang korang sokong kalo korang nak kan perubahan negare...

p.s: peace no war~~~